Jeffrey en Thomas tussen de kerstbomen
Jeffrey en Thomas tussen de kerstbomen Foto:

Kerstbomenverkoop bij Gamma is begonnen

DELFT – Wie er vroeg bij wil zijn, kan nog voordat de Sint het land verlaten heeft een kerstboom aanschaffen. Bij GAMMA staan ze strak in het gelid op de klanten  te wachten. In alle prijsklassen en afmetingen, dus er is voor iedereen een mooie bij.

Jeffrey en Thomas hebben het naar hun zin. Het zonnetje schijnt (eventjes), de mensen lopen neuriënd een boom uit te zoeken. Jeffrey: 'Ik vind werken bij Gamma sowieso fijn, maar de bomenverkoop vind ik misschien wel het allerleukst. Het ruikt lekker, de mensen zijn allemaal in een goed humeur. Volgende week schijnt het erg koud te worden, maar daar kun je je op kleden.' 

Thomas heeft net een Nordmann spar klaargezet. Eerst heeft hij de boom met de machine voorzien van een strak net en zometeen gaat hij hem bij de koper in de auto leggen. Service tot in de kofferbak. 'Heb jij je boom al staan?' vraagt hij aan zijn collega. 'Ja,' zegt Jeffrey, 'mijn vriendin is daar nogal fanatiek in.' Tot hoe lang blijft hij staan? 'Totdat de laatste naald eraf is gevallen,' zucht de verkoper. 'En wij verkopen hele goede bomen, dus dat duurt nog wel even.'

Tradities
De oude Germanen hielden al midwintervieringen waarbij ze een boom centraal stelden, al was dat meestal een eik. Uit de riddertijd kennen we teksten waarin wordt beschreven hoe bomen in huis worden versierd met kaarsen, appels en suikergoed. En vanaf de achttiende eeuw is de kerstboom zoals wij hem kennen populair. Wie een kerstboom opzet, maakt dus deel uit van een lange traditie.

Wie een bescheiden modelletje zoekt, kan al vanaf 12,50 terecht. De bomen lopen stapsgewijs op in grootte en prijs, maar ze zijn allemaal van uitstekende kwaliteit. Zelfs de grootste boom, van ruim twee meter hoog, kost maar een bescheiden 33,99. Voor een paar tientjes haal je wekenlang wintersfeersfeer in huis.

In het weekend komen de leden van Scouting Nootdorp helpen. Ook dat is inmiddels traditie. Daar krijgen ze een klein bedrag voor, wat ze gebruiken om mee op kamp te gaan. Ook daar hebben de mannen zin in. Gauw een boom kopen, dus. Misschien word je er wel net zo vrolijk van als Jeffrey en Thomas.


Leeuwenstein 35
Telefoon: 015-2578899

www.gamma.nl