Hamza Chikhi kwam afgelopen zomer over van HMSH en heeft het ontzettend naar zijn zin bij DHL. "We hebben een jonge groep en als we deze stappen blijven zetten, kan het nog een mooi seizoen worden." (foto: Roel van Dosten)
Hamza Chikhi kwam afgelopen zomer over van HMSH en heeft het ontzettend naar zijn zin bij DHL. "We hebben een jonge groep en als we deze stappen blijven zetten, kan het nog een mooi seizoen worden." (foto: Roel van Dosten) Foto: Roel van Dorsten

Jeugdig DHL heeft de weg omhoog ingezet en wil deze vasthouden

DELFT - DHL verraste afgelopen zaterdag vriend en vijand door koploper Oliveo met 1-0 te verslaan. Alhoewel, voor aanvaller Hamza Chikhi kwam de zege niet als een verrassing. 

Door: Alphons de Wit jr. 

Na een wat valse start van de competitie lijken 'De Leeuwen' het weer wat beter op de rit te hebben. "Afgelopen weekend waren we in de eerste helft de betere. We kwamen op een voorsprong, maar vergaten deze uit te breiden. Met iets meer scherpte hadden we met 3-0 of 4-0 kunnen gaan rusten. In de tweede helft deden zij enkele omzettingen en werd het voor ons vooral tegenhouden. Dat is niet iets wat ons per definitie goed ligt, maar we hebben er met zijn allen tot de laatste seconde keihard voor geknokt en het uiteindelijk achterin droog weten te houden."

Slechte start
Het betekende, na de 3-2 zege op CVC Reeuwijk een week eerder, de tweede winstpartij op rij. "We zijn de competitie niet zo sterk begonnen", blikt de aanvaller terug. "In de voorbereiding liep het hartstikke goed en wonnen we zelfs tegen tweedeklassers. Daarnaast behaalden we de finale van het toernooi om de Stad Delft Bokaal." In de competitie ging het echter minder. "Van de eerste zeven wedstrijden wonnen we er slechts één en de rest verloren we: we kregen simpelweg teveel goals tegen. Zelf wisten we ook het net wel te vinden, maar als de tegenstander er één meer maakt, heb je daar niet veel aan. We verloren drie wedstrijden met slechts één goal verschil."
Volgens Chikhi, die in het verleden voor Forum Sport, VUC, Voorschoten '97 en HMSH speelde, heeft de wat stroeve start ook wat met de samenstelling van de selectie te maken. "Er zijn dit jaar veel jongens die voor het eerste of tweede jaar selectievoetbal spelen. In de wedstrijden die we met wat ruimere cijfers verloren, zag je bij een 2-0 achterstand dat de kopjes gingen hangen en er meer tegengoals volgden. Ook hadden we vaak moeite als een wedstrijd er op karakter uitgesleept moest worden. In dat opzicht hebben we zaterdag goede zaken gedaan. Hopelijk zetten we die opgaande lijn nu voort."
Overstap
De 36-jarige aanvaller kwam afgelopen zomer over van HMSH en heeft het naar zijn zin aan de Brasserskade. "Afgelopen seizoen speelde ik bij HMSH en eigenlijk was het de bedoeling om dit jaar in een lager elftal te gaan spelen. We speelden hier echter een oefenwedstrijd tegen DHL en één van mijn teamgenoten kende hier mensen. Toen ze vroegen of we trek hadden in een overstap, zijn we op de training gaan kijken. Na wat gesprekken met de trainer en mensen van de club zijn we met wat jongens van HMSH die nog even wilden vlammen hierheen gekomen en dat bevalt prima."
Chikhi is met zijn aanvallende impulsen belangrijk voor het elftal van trainer Tayyab Chaudry. "Ik kwam hier als buitenspeler, maar speel tegenwoordig ook regelmatig in de spits. Ik probeer het verschil te maken door kansen voor anderen te creëren of zelf te scoren. Daarbij zijn mijn snelheid en mijn schot belangrijke wapens. Verder creëer ik ruimte voor mezelf en anderen met mijn loopacties en kan ik een mannetje uitspelen." Een uitgesproken idool heeft hij niet. "Ik ben fan van de verschilmakers: voetballers die met individuele acties wedstrijden kunnen beslissen, zoals Ronaldinho, Messi, maar ook Ronaldo."
De band met trainer Tayyab Chaudry is goed. "Op basis van de gesprekken aan het eind van afgelopen seizoen zijn we hierheen gekomen en hij blijkt ook een heel fijne trainer te zijn. Hij is jong en heel ambitieus; wil zichzelf blijven ontwikkelen. Hij is open en praat veel met spelers en dat is heel erg fijn. Daarbij is zijn oefenstof erg gevarieerd en ook dat is heel erg fijn. Ook in dat opzicht hebben we dus niks te klagen. Verder is het fijn dat je ook afspraken met hem kunt maken. In verband met mijn werk is het soms lastig om op tijd op de training te zijn, maar als je daarover goed communiceert, maakt hij daar geen probleem van.""

Niveau
Bij sommige van zijn vorige clubs speelde Chikhi op een hoger niveau, maar het voetbal in de derde klasse zaterdag valt hem niet tegen. "Vroeger had ik bij de derde klasse zondag het idee dat ik daar nooit zou gaan spelen. Op zaterdag denk ik dat het niveau wat hoger is. Daarbij is het fijn dat we dit seizoen in de Rotterdamse poule zijn ingedeeld. In de Haagse regio is het voetbal vaak toch wel wat fysieker, terwijl de ploegen in deze poule vaak toch wel echt aantrekkelijk voetbal willen spelen. Dat ligt ons als jonge ploeg ook beter."
DHL lijkt op de goede weg, maar de 36-jarige houdt een slag om de arm. "Ik weet zeker dat we het in ons hebben om bij de onderste zes plekken weg te blijven, zodat we zeker zijn van handhaving. Als we wat constanter worden zit een periode er misschien ook wel in, maar dan moeten we nog wel wat stapjes maken."