Afbeelding
Foto:

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Hof van Delft Makelaardij

DELFT- Vijftig jaar woonde de vader van Yvonne Bos in deze ruime eengezinswoning. Nu hij elders verblijft, hebben dochter Yvonne en schoonzoon Marcel de uit drie woonlagen bestaande woning grondig aan laten pakken. Deze uitstekend onderhouden woning voldoet nu volledig aan de eisen van duurzaamheid. 

Volledig gestript
"Alleen de muren zijn blijven staan, verder is alles eruit gegaan", aldus Yvonne. "Er is nieuw dubbel en HR-glas in gekomen, er zijn kunststof kozijnen aangebracht, het dak, de muren en de vloer zijn goed geïsoleerd en de cv-ketel is vernieuwd. Er zit nu een gas combiketel uit 2021 in. Ook qua geluid is de isolatie prima, er komt niets van buiten naar binnen. In de woning is mechanische ventilatie aanwezig".  

Veel ruimte
Yvonne woonde als kind enige jaren in de woning en weet dus precies de voordelen aan te wijzen. "De woning is heerlijk ruim. Beneden heb je bijvoorbeeld heel veel ruimte doordat er voor en achter een uitbouw gerealiseerd is. In combinatie met de open keuken heb je één grote ruimte. Belangrijk is ook de garage die aansluit op de woning, iets dergelijks zie je niet vaak meer. Er is ruimte voor 1 auto en de garage is voorzien van elektra, wateraansluiting en een elektrische deur. Op zolder is aan twee kanten een dakkapel, waardoor je daar een licht en groot oppervlak hebt. Deze is uitermate geschikt om als slaapkamer te gebruiken, want er is ook een wastafel en warmwaterkraan aanwezig. Door de hele woning ligt laminaat, dus makkelijk in het onderhoud".

Alles bij de hand
Ook buiten de muren is het volgens Yvonne goed toeven aan de Wilhelminalaan. "Achter het huis is een groen gedeelte met een speelveldje. Voor kinderen dus een fijne plek om te spelen". Sowieso is er ook een ruime achtertuin op het noordwesten, waar het ook goed verblijven is. En voor wie een wat groter groengebied wil opzoeken, is het recreatiegebied Kerkpolder in de buurt, waar ook zwembad Kerkpolder is gevestigd.

Oplettende buren
Yvonne wijst verder op de centrale ligging qua faciliteiten. "Aan het einde van de straat heb je winkels, de tram rijdt er, scholen zijn op fietsafstand en apotheek, huisarts en ziekenhuis zijn dichtbij.
De buurt is gemêleerd qua leeftijden van bewoners. Er wonen nog een paar mensen van het eerste uur, die de leeftijd hebben van mijn vader. Maar er wonen ook vijftigers en jonge gezinnen. Het contact met de buren is altijd goed geweest. Men houdt elkaar een beetje in de gaten. Zo belde de overbuurvrouw wel eens of het goed ging met mijn vader als het zonnescherm nog uit stond. Dat is toch een fijn gevoel".  

Uitvalswegen in de buurt
Aan de Wilhelminalaan is het nog gratis parkeren, wat in Delft ook zeker als een pré kan worden beschouwd. Stap je in de auto en wil je de stad uit, zijn ontsluitingswegen A4 en N470 nabij.    

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding