Tweede kamer petitie aangeboden namens RVVB en BAV
Tweede kamer petitie aangeboden namens RVVB en BAV Foto:

Steun voor sportclubs wegens energielasten

DELFT- Ook voor Delftse sportclubs zijn de energielasten inmiddels een probleem aan het worden. Uit een enquête van het Register voor Verenigingsbestuurders (RVVB) en de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) blijkt dat 40% van de verenigingen deze situatie geen jaar volhoudt. "Als er richting de sportclubs niets gedaan wordt, gaan er sportclubs omvallen", aldus Pieter van Veen. Hij maakt zich hard voor de Delftse sportverenigingen.

De uitkomst van deze enquête is door de RVVB en de BAV aangeboden aan de vaste Tweede Kamercommissie Sport. Dit is dan ook hard nodig volgens Pieter. "Mensen kunnen minder sporten waardoor de gezondheidszorgkosten omhoog gaan. Als de jeugd niet meer kan sporten, gaan ze misschien naar andere locaties en krijgen we weer hangjongeren." De RVVB en de BAV hebben ook een petitie gestart voor verenigingen. Zij proberen het kabinet te laten inzien dat het nu tijd is om de sportverenigingen te redden! Pieter van Veen, zelf bestuurslid bij Vitesse Delft, hoopt dat dit gaat werken. "Als er geen hulp komt, worden het zware tijden. Een sterke verhoging van de contributie is een drastische maatregel, die als gevolg kan hebben dat veel leden stoppen." 

Bij Vitesse Delft denken ze al goed na over het beter benutten van de lichtinstallatie en het onnodig verspillen van water. "Wij zijn een vereniging die altijd gezond is geweest en willen dit ook graag zo houden", aldus Pieter van Veen. Voor veel verenigingen is in deze moeilijke tijden snel hulp nodig van de overheid. Door het tekenen van de petitie help je de sportverenigingen heel erg. Via de volgende link kun je de petitie tekenen:

petities.nl/petitions/red-de-sportclub-bij-jou-in-de-buurt?locale=nl