DEN HOORN - Het was een bijzonder weekje voor Robin Zwartjens. Hij was in acht dagen tijd negen keer trefzeker in drie wedstrijden voor Den Hoorn.

- Dat gebeurt niet elke week...
"Niet gek, hè, voor een centrale verdediger. Dinsdag speelden we tegen SVC '08 en bij een 2-0 achterstand zette de trainer me in de spits. Niet veel later werd het 3-0, maar ik trok de stand met drie goals recht. In de penaltyserie maakte ik er nog één." 

- En toen VUC...
"Ja, daar maakte Donny Slot een goal en was ik weer twee keer trefzeker. Dinsdag speelden we tegen Meerburg en mocht ik weer in de spits plaatsnemen. We wonnen met 3-0 en ik maakte ze weer alle drie." 

- Voel je je nu spits?
"Van nature ben ik natuurlijk een centrale verdediger en dat zie ik ook als mijn plek. Aan de andere kant hebben we genoeg goede verdedigers, maar hebben wat moeite met scoren. Dat gaat me nu best aardig af. Het is natuurlijk ook wel leuk om op deze manier belangrijk te zijn voor de club." 

- Hoeveel ga je er zaterdag bij Valken '68 maken?
"Ik heb de standaard afgelopen week voor mezelf natuurlijk wel wat hoog gelegd. Ik heb geen idee, misschien speel ik zaterdag weer centraal achterin. Maar ik vind het op deze manier ook niet erg om in de spits te staan."