Bram Zwartjens, detail van "het archief van voorlopige portretten", 2007-2022, > 300 collages, elk 33,5x23,5cm
Bram Zwartjens, detail van "het archief van voorlopige portretten", 2007-2022, > 300 collages, elk 33,5x23,5cm Foto:

Expositie Bram Zwartjens in Galerie de Zaal

DELFT - Tot en met 18 december exposeert Bram Zwartjens met 'het archief van voorlopige portretten en abstracte werken 2007-2022' in Galerie de Zaal op de Koornmarkt 4. 

"De voorlopige portretten van personen zijn ontstaan uit muziek, wetenschap, natuur, filosofie en dappere standpunten. Ze zijn een geheugenspoor. Er zijn tussen 2007 en nu meer dan 300 ontstaan die alle in de tentoonstelling te zien zijn. Abstractie en figuratie spiegelen zich in elkaar zoals de natuur vorm geeft, grenzeloos. Voor de natuur is niets ondenkbaar. Verbeeldingskracht en vormrijkdom is de creatieve motor, er zijn al werkende altijd onverwachte wendingen, niets ligt nog vast. De portretten refereren aan de actualiteit, de abstracte werken aan vrijheid." 

"Het realisme en de abstractie hebben voor mij een zelfde waarde, lijn, vorm, kleur, textuur en verschillende mediums. De abstracte werken van de laatste jaren hebben een verdeling langs de vier zijdes van een rechthoek, een gulden snede verhouding. De compositie is niet centraal maar loopt via de zijkanten. Dat houdt in dat de ogenschijnlijk lege ruimte in het centrale deel van het doek afhankelijk is van de maat. De reliƫfwerking geeft dynamiek, het licht speelt erop."

Agendapunt


Wilt u zelf een activiteit toevoegen aan onze digitale agenda op onze website en de lezers op de hoogte brengen van wat er zoal te doen is? Ga dan naar www.delftopzondag.nl/agenda en meld uw agendapunt aan. Zelf geen activiteiten aan te melden maar wel benieuwd naar activiteiten? Neem dan een kijkje!

Tips

Heeft u een interessant verhaal om te delen met lezers? Of heeft u een tip over zaken die zich momenteel afspelen in de regio en aandacht verdienen? Wij horen het graag. Mail naar redactie@delftopzondag.nl en wie weet verschijnt het volgende week in Delft op Zondag!