Jori Noordhoek, Projectleider Delft On Stage, overhandigt de taart aan de honderdste deelnemer, Firma van Buiten. (Foto: PR)
Jori Noordhoek, Projectleider Delft On Stage, overhandigt de taart aan de honderdste deelnemer, Firma van Buiten. (Foto: PR) Foto:

Honderdste deelnemer voor Delft On Stage!

DELFT - Inmiddels zit hét Beroepenfeest Delft On Stage al over de honderd deelnemers en de organisatie staat graag stil bij deze mijlpaal.

De Firma van Buiten is de afgelopen week verrast om de befaamde mijlpaal taart, van deelnemer van het eerste uur Banketbakkerij Stoffer, in ontvangst te mogen nemen. Want zij zijn de honderdste deelnemer van Delft On Stage 2023! Fijn dat er na drie coronajaren weer zoveel deelnemers willen investeren in de werknemer van de toekomst.

VMBO
Delft On Stage brengt beroepsbeoefenaren uit het bedrijfsleven en scholieren van het VMBO bij elkaar. In Delft werken Christelijk Lyceum Delft (locatie Obrechtstraat), Grotius College (locatie Juniusstraat en PRO), Stanislas College (locatie Krakeelpolderweg en Dalton Delft) en SC-Delfland aan Delft On Stage mee. Zo kunnen de leerlingen kennis maken met het beroep dat zij misschien later wel willen uitoefenen. Delft On Stage bestaat uit meerdere onderdelen; op dinsdag 14 maart is het grote Beroepenfeest. Hier presenteren de beroepsbeoefenaars zich en kunnen leerlingen een afspraak maken voor de Doe Dag op 30 maart. Op de Doe Dag bezoeken zij het bedrijf waarmee zij de afspraak hebben gemaakt voor een 'kijkje in de keuken.'

Doe mee!
Delft On Stage is niet mogelijk zonder al die bedrijven en beroepsbeoefenaars die meewerken. Daar staat tegenover dat het voor veel branches heel nuttig is om te investeren in de medewerker van de toekomst. Dus op naar de 200e deelnemer en een nieuwe taart. Ieder beroep is welkom, want een VMBO-leerling kan én mag alles worden (behalve ongelukkig!).
Wil jij ook de jeugd een inkijkje geven in jouw branche? Daar worden wij blij van, kijk voor deelname op www.delftonstage.nl.