Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Leerdam Makelaardij

wonen

RIJSWIJK- Het is dat ze een woning met tuin zocht voor haar inmiddels tweejarige dochter, anders had Daniëlle Kinkel naar eigen zeggen nog twintig jaar aan de Burgemeester Elsenlaan blijven wonen. “Met winkels, kinderdagverblijf, scholen en huisarts op zo’n vierhonderd meter afstand en de gezellige Herenstraat in Oud Rijswijk op anderhalve kilometer, heb je vertier binnen handbereik. Maar als je dan het groen van het park Te Werve ziet, heb je niet het idee dat je middenin de drukte zit. Het is een aparte tegenstelling eigenlijk”. 

Zestien jaar woonde Daniëlle in dit, zoals ze het zelf omschrijft “gezellige, knusse en praktische appartement”. “De woonkamer heeft een apart eetgedeelte achter de schuifdeur, zodat je lekker rustig kunt eten zonder dat meteen de tv voor je snufferd staat. Er ligt een parketvloer, die rustig nog wel een keer licht opgeschuurd en in de lak kan worden gezet. De slaapkamer erachter is afgescheiden door een mooie boogdeur. Verder zijn er nog twee kamers, waarvan één als slaapkamer van mijn dochter. De keuken heb ik meteen laten vervangen toen ik erin trok. Ik heb gekozen voor veel kastruimte, je kunt niet zonder in een keuken vind ik. Ook is er een aansluiting voor wasautomaat en vaatwasser. In 2012 is de badkamer aangepakt. Er is opnieuw getegeld, een nieuwe wastafel geplaatst, evenals een nieuwe douchekop en kranen. De leidingen en het elektra in het plafond zijn ook aangepakt. Het toilet was licht en netjes betegeld, dus dat heb ik zo gelaten. Wel heb ik drie jaar geleden de toiletpot laten vervangen voor een Villeroy & Boch, met nieuwe stortbak. In de hal heb je veel ruimte voor kasten en onderin het complex heb je een flinke eigen berging. je kunt dus veel spullen kwijt”.   

Natuurlijke wekker
Ze vervolgt: “Aan de achterkant van de woning loopt een balkon op het oosten over de hele breedte. Daar heb je tot ongeveer 13 uur de zon. Dan draait hij naar de voorkant op het westen, waar je heerlijk tot ‘s avonds nog op het balkon in het zonnetje kunt zitten. Ik heb jarenlang een natuurlijke wekker gehad aan de zon die mijn slaapkamer in scheen en aan het geluid van de vogeltjes. Aan beide kanten heb je uitzicht op groen. Aan de voorkant kijk je op het park, en dat is net een levend schilderij met gemêleerde tinten groen en mooie kleuren in de herfst”.

Van alle markten thuis
Een oase van rust in een levendig tafereel dus. Vlakbij de gezellige Herenstraat in Oud Rijswijk, waar het elke zaterdag markt is en elke dinsdag of woensdag antiekmarkt. Waar genoeg horeca is om even te zitten met je laptop en een bakkie koffie, en waar je zo in het centrum van Den Haag zit om te winkelen of een bioscoopje te pakken. En waar je ook zo op ontsluitingsweg A4 zit om verder weg te gaan. Waar het alleen ‘s avonds betaald parkeren is en waar een actieve VVE het complex beheert. “Afgelopen zomer is een video systeem in de portieken geïnstalleerd en er zijn plannen voor gedegen isolatie”, besluit Daniëlle.

Burg. Elsenlaan 33, Rijswijk
Vraagprijs is: 260.000 k.k.
Woonoppervlak is: 73m2
Van Leerdam Makelaardij
Fluitekruid 64
2635 KT Den Hoorn
015-2573898
www.vanleerdammakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding