John heeft ook leuke cadeaus in zijn salon. (Foto: EvE)
John heeft ook leuke cadeaus in zijn salon. (Foto: EvE) Foto:

Kapper John: “Ik ben trouw aan mijn klanten, en zij ook aan mij”

DELFT – In de bijna veertig jaar dat Kapper John nu in het vak zit, waarvan de laatste 21 jaar als zelfstandige, heeft hij een trouwe klantenkring opgebouwd. Iets waar hij dankbaar voor is. 

“Ik denk dat het wel eens goed is om mijn klanten te bedanken”, vindt John. “Ook in en na de coronatijd zijn zij me trouw gebleven en daar ben ik echt dankbaar voor. Natuurlijk doe ik mijn best, maar dat maakt het allemaal nog niet vanzelfsprekend.” Waar die klantentrouw vandaan komt? John vindt het lastig te zeggen: “Ik ben een goeie kapper. Maar ik ben natuurlijk niet de enige. Ik hoor ook vaak dat in mijn salon een relaxte sfeer heerst, geen opgedirkt gebeuren. En verder hanteer ik een goede prijs/kwaliteitverhouding.” Die trouw werkt overigens twee kanten op. Want wie bij John aanklopt krijgt eerlijk advies. “Ik ben niet zo'n trendvolger. Als korte pony's ineens trendy zijn en iemand komt langs die dat wil, maar zo'n look past eigenlijk niet bij zijn of haar gezicht, dan zeg ik dat ook open en eerlijk. Ik vind het belangrijk dat mensen zichzelf kunnen zijn. John doet er op zijn beurt ook alles aan om zijn klanten ter wille te zijn. Zo stapte hij dit jaar over op een nieuw merk haarverzorgingsproducten. “Het merk Kis heeft goede producten en een betere prijs/kwaliteitverhouding”, legt hij uit. “Daardoor kan ik ook mijn eigen prijzen goed houden.” Niet alleen John is tevreden met het nieuwe merk Kis, ook klanten reageren positief: “Zo blijkt de healing shampoo erg goed te werken bij mensen met een geïrriteerde hoofdhuid.”

Drukke feestmaand
Inmiddels zitten we al ver in het najaar, en John maakt zich op voor de feestdagen: "December is meestal een drukke maand. Ik raad iedereen dan ook aan om bijtijds te reserveren, want het begint nu al vol te lopen.” Daarom hanteert John in december ook een aantal extra 'koopavonden' en is hij ook de maandag voor kerst extra open. Ben je dan bij John, kun je wellicht direct even kijken voor een leuk kerstcadeautje. Zo heeft John een hele leuke tassenlijn van het label 'Treasure'. Gemaakt van eco-leer (restleer). Want ook John heeft oog voor duurzaamheid: "Zo is Kis ook niet op dieren getest.” Verder verkoopt John bijzondere ringen, gemaakt door Leo Cahn. "Van deze ringen vind je er beslist geen tweede. Ze zijn echt uniek!” In de kleine vitrine in de kapsalon staan verder nog andere leuke presentjes, waaronder natuurlijk ook speciale haarproducten, zoals het 1821-label voor mannen. Kortom, verwen jezelf èn een ander in de relaxte salon van Kapper John aan de Brasserskade! Volg Kapper John ook op Facebook en Instagram.