Vorig seizoen sloot Fortuna af met het kampioenschap (Foto: Frank LH Stollman)
Vorig seizoen sloot Fortuna af met het kampioenschap (Foto: Frank LH Stollman) Foto:

Fortuna begint aan de Korfbal League!

DELFT - Voor Fortuna/Delta Logistiek is het dit weekend dan eindelijk zover: de start van de Korfbal League 2022-2023! Na een goede voorbereiding op het veld, begint de Korfbal League zaterdag voor de Delftse club met een uitwedstrijd tegen KCC/CK Kozijnen uit Capelle aan den IJssel. Bij de spelersgroep leeft deze wedstrijd heel erg. "Zo'n eerste wedstrijd is toch altijd iets speciaals, iedereen kijkt er al sinds april naar uit. Het is altijd wel iets bijzonders, maar zeker nu we weer met publiek gaan starten voor het eerst in bijna twee jaar. Iedereen heeft er heel veel zin in", vertelt coach Ard Korporaal.

Door Frank van der Steen

Als voorbereiding op het zaalseizoen heeft Fortuna een goed veldseizoen gehad. "Wij gebruiken het veld ook altijd als voorbereiding en daar hebben we in ieder geval op één wedstrijd na alles gewonnen. Ook is het steeds wat beter gegaan en eigenlijk geldt dat ook voor de oefenwedstrijden in de zaal!" Zaterdag speelde Fortuna nog een wedstrijd tegen PKC/Vertom voor het Theo Korporaal Korfbal Spektakel in het eigen Delft. Deze wedstrijd werd na een verlenging uiteindelijk nipt met 25-27 verloren. Ondanks het verlies was Ard Korporaal zeker niet ontevreden. "Wij misten zaterdag twee hele goede spelers van vorig jaar en ook nog eens Fleur Hoek met een blessure. Ondanks dat konden we toch tegen PKC op, wat ons een goed gevoel geeft voor het komende seizoen!" Tijdens het veldseizoen heeft de coach genoeg leerpunten gezien voor zijn ploeg. "Tijdens het veldseizoen zijn wij gewoon bezig om het plan dat wij hebben en hoe we graag willen spelen, zowel aanvallend als verdedigend, steeds een beetje te verbeteren. Ook komen er tijdens het veldseizoen nieuwe mensen bij vanuit het tweede."

Ook is de coach van Fortuna aan het proberen iedereen steeds fitter te krijgen voor de Korfbal League. "Korfbal is heel gericht op tactiek, maar uiteindelijk is het ook gewoon heel fit zijn en heel hard kunnen spelen." Zaterdag kunnen de mensen een aantal gezichten verwachten, die nieuw zijn bij het eerste van Fortuna. "Ik weet niet of er zaterdag nieuwe gezichten in de basis starten, maar wij hebben wel Kay van Vliet, Wouter Wildschut en Fabiënne van Erk die nieuw zijn in het eerste. Zij hebben veel op het veld en in de zaal gespeeld tijdens oefenwedstrijden." 

Ondanks de titel van vorig jaar, zijn ze bij Fortuna reëel. "Ik denk dat wij voor de play-offs moeten gaan spelen. Wij zijn niet de uitgesproken titelfavoriet. Wij hebben kwaliteit ingeleverd, terwijl PKC compleet is gebleven en LDODK zich heel erg heeft versterkt. Wij gaan strijden voor een play-off plek en vanuit daar kan altijd van alles gebeuren!" Om goed te beginnen moet er zaterdag dus van KCC gewonnen worden in Capelle aan den IJssel. "Zij hebben een jonge ploeg die steeds iets beter lijkt te worden, dus het is echt wel een lastige wedstrijd voor ons. Aan de andere kant denk ik dat als wij dezelfde intensiteit op de vloer leggen als afgelopen zaterdag, dat deze wedstrijd in principe geen probleem mag zijn."