SCHIPLUIDEN - Schipluiden boekte zaterdag de eerste seizoenszege tegen Madestein (0-3). Chris van Beurden was tweemaal trefzeker.

- Die was even welkom...
"Dat kun je wel zeggen, ja. Als je na vijf wedstrijden voor het eerst wint, dan is het erg lekker om die drie punten bij te schrijven."

- Waarom duurde het zo lang?
"Dat is lastig te zeggen. Voorin hebben we zat jongens die een goal kunnen maken, maar dat lukte de afgelopen weken niet. Als je dan ook achterin foutjes maakt, dan verlies je de wedstrijd."

- Het schema zat ook niet mee...
"Nee, Monster doet bovenin mee en Verburch heeft er dit jaar geloof ik al dertig in liggen. Tegen Lyra waren we echt niet minder, maar verloren we  met 2-0; tegen Houtwijk hadden we dik moeten winnen, maar werd het 3-3."

- Hoe ging het zaterdag?
"We begonnen sterk en domineerden de wedstrijd, maar wisten voor rust maar twee keer te scoren. Vlak na rust hield onze keeper er gelukkig een penalty uit en daarna maakten we nog een derde."

- En nu zo verder...
"Dat zal wel moeten als je naar de promotie-/degradatieregeling van dit seizoen kijkt. Zelf ben ik zaterdag helaas geblesseerd geraakt, maar ook zonder mij weet ik zeker dat we zaterdag van Duindorp moeten kunnen winnen."