Prometheus
Prometheus Foto:

100 jaar muziekvereniging Prometheus

Muziekvereniging Prometheus Delft geeft een gratis concert. Dit harmonie-orkest viert zijn honderdste verjaardag. Dat gebeurt op zaterdag 19 november om 20.00 uur (zaal open 19.30 uur) in de Stanislaskapel aan het Westplantsoen. Komt u ons jubileum met ons vieren?

Aan dit concert wordt meegewerkt door de Delftse big band Let's Swing. Er wordt een feestelijk programma van lichte muziek gepresenteerd. De kapel kunt u bereiken via de ingang aan het Westplantsoen 71.

Prometheus is opgericht op 8 december 1922 vanuit de personeelsvereniging van de toenmalige Hogeschool Delft (nu de TU Delft) en stond de eerste jaren alleen open voor personeel. Dat is in 2008 losgelaten. Iedereen die een muziekinstrument speelt en plezier heeft in het samenspelen met anderen kan zich tegenwoordig aansluiten. In het orkest vinden meerdere musici zoals fluitisten, klarinettisten, saxofonisten, trompettisten, bassist, trombonist en baritons en een drummer een muzikaal onderdak. Muziek maken is iets wat ons allen bindt en wij vinden het fijn om met onze muziek andere mensen blij te kunnen maken of te kunnen ontroeren.