Afbeelding
Foto:

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

PIJNACKER- In 2005 betrokken Guus Jochems en Liesbeth Bergen met hun zoontje deze 5-kamer tussenwoning in de gewilde wijk Koningshof. Het was voor hen een kwestie van hun toenmalige woning aan de andere kant van Pijnacker uitbouwen of op zoek gaan naar een grotere woning. Het werd de laatste optie. "Dit huis was in de staat die we zochten, met bijvoorbeeld een achter pui met ramen tot beneden aan toe. Bovendien was de school waarop onze zoon zat nu op loopafstand". Nu hun zoon, inmiddels 22, het huis uit is, zijn de rollen weer omgedraaid. De woning is te groot voor twee personen en bovendien beginnen Guus en Liesbeth aan een nieuwe fase in hun leven.  

Ze omschrijven het huis aan de Binkhorst als een echte gezinswoning. "Het is een heel ruim huis met op de eerste verdieping twee grote slaapkamers en op de zolderverdieping nog twee volwaardige kamers. Er zijn twee badkamers, één met ligbad en douche, en één met douche en wastafel. Bovendien zitten daar aansluitingen voor wasmachine en droger. Deze tweede badkamer is ideaal als eigen badkamer voor logés of pubers in huis".  

Rustig gelegen
Naast de ruimte haalden Guus en Liesbeth hun woongenot uit bijvoorbeeld het feit dat de woning aan de rand van de wijk gesitueerd is. "Aan de voorkant heb je groen en geen verkeer voor de deur. De achtertuin op het zuiden is heerlijk groen en zonnig en grenst aan een pleintje waar je kunt parkeren. De tuin is destijds opnieuw ingedeeld nadat we er een stukje snippergroen van de gemeente hadden bijgekocht".  

Alles bij de hand
Ze omschrijven de buurt als fijn en vriendelijk, waar zich de laatste tijd de nodige jonge gezinnen hebben gevestigd. Faciliteiten als scholen, winkels, openbaar vervoer en uitvalswegen zijn nabij. "Het centrum van Pijnacker is op vijf minuten fietsen, evenals Pijnacker-Zuid, waar in de wijk Keizershof een winkelcentrum zit. Met de Randstad Rail ben je zo in Den Haag en Rotterdam".  

Prima onderhouden
Een ander pluspunt is de goede (geluid)isolatie. "Je hoort weinig tot niets van de leefgeluiden van de buren. De trap is in het midden van het huis en het toilet in de uitbouw", aldus Liesbeth. Het energielabel is C, met dubbele beglazing en isolatie in het verlaagde plafond op de zolderkamers, die uitgebreid aangepakt zijn. Daar is nieuw laminaat gelegd en de lichtkoepel in het platte dak vernieuwd. Guus: "Hierdoor is de zolder een lichte ruimte. Sowieso sprak de lichte entourage van het huis ons aan. Verder zijn toentertijd nieuwe ramen geplaatst en is de wc beneden vernieuwd. Meteen toen we er destijds kwamen wonen hebben we een gashaard laten plaatsen die een mooi centraal en gezellig punt in de woonkamer vormt". Liesbeth vindt het doorkijkje vanuit de keuken naar de woonkamer ook heel gezellig. "Je staat in contact met de mensen in de zithoek en je hebt zicht op de tuin".
De bewoners benadrukken dat de woning altijd goed is onderhouden. "Er is een paar jaar geleden overal gesausd en ook hebben we toen de buitenboel laten verven".   

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding