Leo Quack is blij dat iedereen weer onbezorgd van een feestje lijkt te kunnen genieten en dat het gedaan is met die anderhalve meter, zoals hier tijdens de 30/40/50 plus Dance Party in de Schaapskooi. (foto: Koos Bommelé)
Leo Quack is blij dat iedereen weer onbezorgd van een feestje lijkt te kunnen genieten en dat het gedaan is met die anderhalve meter, zoals hier tijdens de 30/40/50 plus Dance Party in de Schaapskooi. (foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Bij nacht en ontij met Leo Quack

Ik moet naar mijn zin in mijn maandelijkse columns te vaak stilstaan bij mensen die ons zijn ontvallen. Ook dit keer ontkom ik er niet aan. Vorige week zondag is Chris Vaderloos, weer een echte horeca-icoon, overleden. Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Loes en iedereen die hem na aan het hart heeft gelegen.

Carnaval
Na zulke berichten is het altijd lastig om verder te gaan, maar gelukkig gebeuren er ook nog genoeg leuke dingen. Wat te denken van de Opwarmavond die op 8 oktober plaatsvond in De Schaapskooi. Het mooie is dat er weer veel jongeren warm blijken te lopen voor het carnaval. Daarnaast kan ik niet voldoende benadrukken hoe heerlijk het is om je na twee jaar weer redelijk onbezorgd in grote mensenmenigtes te begeven. Ook bij de biertapwedstrijd bij Full Speed een week later was het weer beregezellig, al bloedde mijn horecahart wel een beetje als je ziet hoe de deelnemers het er vanaf brachten. Sommigen brouwden er niet veel van. Vrijdagavond is de nieuwe Stadsprins onthuld in de Schaapskooi en hopelijk wordt carnaval in februari weer één groot volksfeest.
Datzelfde geldt trouwens ook voor het Bluesfestival in het weekend van 23 tot en met 25 februari. We hebben zevenentwintig locaties bereid gevonden om mee te doen, dus er zullen wel zo'n vijfendertig optredens zijn. Zet maar vast een kruis in je agenda en kijkt op www.delftblues.nl voor het programma.
Verder was het mooi om te zien hoeveel aandacht er besteed werd aan Halloween. De Hoffotograaf en ik zijn in Tanthof, Wippolder, de Bomenwijk en de Brasserskade geweest en de sfeer zat er goed in. Datzelfde gold overigens voor het jaren '60 en '70-feest in de Schaapskooi, waar een kleine vierhonderd man op afkwam.

Openbaar vervoer
Ook hebben we weer wat quality time met de familie gehad. In verband met een studiemiddag op school heb ik onze kleindochters meegenomen naar Madurodam. Het is decennia geleden dat we er voor het laatst waren, maar het is toch erg leuk. Wat wel een mooi contrast is, was dat wij toen we jong waren het prachtig vonden om eens in een auto mee te rijden. Die meiden vonden het geweldig om eens met de tram te reizen: ze keken hun ogen uit.
Een ander mooi ritje met het openbaar vervoer was vorige week donderdagavond. Na afloop van de wedstrijd Feyenoord - Lazio Roma namen we de trein naar Delft en het leek wel alsof er alleen maar Delftenaren in die trein zaten. Het was beregezellig en ik werd er zelfs nog toegezongen door uitzinnige fans. Het was een mooie avond voor ons als Feyenoorders. De avond erna was ook een succes, want de voormalige DAS-band kwam weer eens samen en ze weten nog steeds wel wat het inhoudt om een feestje te bouwen.
Dan is er de komende tijd weer heel wat te beleven. Natuurlijk is er het WK Voetbal. Voor de horeca zijn de tijden niet ideaal en ik moet eerlijk zeggen dat het mij niet zo boeit hoe de selectie van keuzeheer Van Gaal het er vanaf brengt. Verder hoop ik dat het Sinterklaasfeest, waarvan de intocht in Delft op 18 november is, weer een groot feest is. De hele discussie eromheen kan mij gestolen worden: het gaat erom dat die kinderen weer een prachtige tijd hebben!