DELFT - Full Speed nam afgelopen zaterdag door een 0-1 overwinning bij Westlandia de koppositie over van de Naaldwijkers. Samet Mermer, die zijn honderdvijftigste wedstrijd in het rood-wit speelde, kon zich geen mooier jubileum wensen.

- Gefeliciteerd met je jubileum...
"Dank je wel. Het heeft even geduurd, maar het is eindelijk zover. Eerst was er corona en begin vorig seizoen was ik geblesseerd. Tussendoor ook nog een jaartje Oliveo, maar inmiddels staan die honderdvijftig wedstrijden er." 

- Met een grandioze beloning...
"Zeker, we hadden vooraf niet gedacht dat we nu bovenaan zouden staan. En het is echt een teamprestatie. Ik heb het idee dat de teamgeest beter is dan de afgelopen jaren en dat werpt zijn vruchten af." 

- Wat was het voor een wedstrijd?
"We wisten van tevoren dat zij een sterke ploeg hebben en we hebben naar de wedstrijd toe ook tactisch getraind. De trainer wilde dat we hoog druk zetten en dat ging goed, waardoor zij terug werden gedrongen. Het is fijn om te zien dat die tactiek, die we samen hebben besproken, in de praktijk ook echt werkt."

- Nu op naar de driehonderd?
"Dat is wel de bedoeling; hopelijk doe ik daar minder lang over dan over de eerste honderdvijftig. Nu is het kijken hoe lang we bovenin mee blijven doen."