De burgemeester ontvangt een exemplaar van het boek
De burgemeester ontvangt een exemplaar van het boek Foto:

Overhandiging ‘Het Geheim van Delft’ aan burgemeester

Algemeen

DELFT - Deze week presenteerde de Delftse horecaondernemer en plezierschrijver Eric Janssen zijn boek ‘Het Geheim van Delft’ aan burgemeester Marja van Bijsterveldt. De burgemeester van Delft nam het exemplaar op het Stadhuis in ontvangst in bijzijn van een aantal hedendaagse personages uit het boek.

‘Het Geheim van Delft’ vertelt het spannende verhaal van drie tieners die het geheim van Delft moeten ontdekken en veilig stellen. En dat allemaal binnen vierentwintig uur. Feiten en fictie lopen door elkaar heen. Het boek laat zowel hedendaagse als historische figuren een rol spelen. Het ademt een sfeer uit van een historische droom in een huidig daglicht. Met de plattegrond, de speurtocht én de QR codes is het boek bestemd voor fantasierijke ‘kids’ tussen 8 en 88 jaar, van zowel binnen als buiten Delft. Zij leren de stad Delft op een bijzondere manier kennen.

De publicatie van ‘Het Geheim van Delft’ kwam mede tot stand door middel van een succesvolle crowdfundingsactie in samenwerking met het platform voordekunst.nl. Het Prins Bernhard Cultuurfonds is tevens donateur. Het werd gedrukt met behulp van ‘Printplezier Delft’, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken.

Eric Janssen: “Ik ben zeer blij met het eindresultaat en dat mijn boek nu gedeeld kan worden met een groot publiek. Ik vond het een bijzondere eer én genoegen het boek aan de burgemeester van Delft te overhandigen. Ik ben dankbaar dat er zovelen hebben meegedaan aan de crowdfunding. Ik hoop dat iedereen het met net zoveel plezier leest als de pret die ik heb gehad om het te schrijven”.