Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door V&W Makelaars

wonen

DELFT- Marlous Gaiser betrok dit mooie appartement in haar studententijd, met de intentie er voor een paar jaar te blijven. Dat werden er uiteindelijk 21. “Dat zegt genoeg over met hoeveel plezier ik hier heb gewoond”, aldus de bewoonster.

Marlous huurde de woning op de vierde etage in eerste instantie van haar ouders, samen met haar broer. “Mijn ouders hadden het appartement voor ons gekocht. Mijn broer ging na twee jaar samenwonen en ik was net door mijn proeftijd heen van mijn eerste baan. Ik was 23 jaar, met een baan en een hypotheek. Echt burgerlijk eigenlijk. Zelfs toen ik dit kocht dacht ik nog dat het voor een paar jaar was”. Maar ruim twee decennia later vindt Marlous het uiteindelijk pas tijd worden voor een “grote mensen huis”. 

Dit heeft ze gevonden in Gouda, waar het stadshart vergelijkbaar is met dat van Delft, en dat ze nog kent van haar detachering van werk. In maart volgend jaar verlaat ze haar ideale starterswoning, die, zo benadrukt ze, echt instapklaar is. “Ik ben daarvan overtuigd, omdat ik in dit huis haast geen afwerkdingetjes heb. Je kunt er met recht zo in. Vul een gaatje, saus het eventueel en klaar. Overigens: het sauswerk is twee jaar geleden nog gedaan!” 

Volledig verbouwd
Marlous houdt niet van halve maatregelen. “Ik heb het appartement twaalf jaar geleden helemaal laten verbouwen. Toilet en badkamer zijn aangepakt, waarbij ik ook een heerlijk bad heb laten maken. Plafonds en muren zijn gedaan met glasvliesbehang en vensterbanken vernieuwd. De muur tussen de ouder slaapkamer en de woonkamer is doorgebroken, waardoor een hele ruime woonkamer is ontstaan. Hier is ook een inbouwkast gemaakt, evenals op de voor slaapkamer. Hierdoor is veel bergruimte gecreëerd. Drie jaar geleden heb ik de keuken nog laten wrappen, in neutrale stijl met hoogglans wit en het aanrecht in betonlook”.

De bewoonster geeft aan dat de woning nog vele mogelijkheden biedt. Zo is deze weer eenvoudig terug te brengen naar een 4-kamer appartement. “En buren hebben bijvoorbeeld de muur tussen de badkamer en het toilet doorgebroken, of de muur tussen de woonkamer en de keuken. Ik heb inmiddels alle variaties voorbij zien komen, op termijn is alles mogelijk”.  

Pluspunten
Haar woongenot haalde Marlous uit vele dingen. Zoals het extra zijraam in de woonkamer, waardoor de lichtinval groot is. Of haar balkon op het zuidwesten, waardoor ze vanaf 12 uur tot in de avond de zon heeft. “Ideaal om op een zwoele zomeravond met een wijntje op het balkon te zitten. Dit is één van de redenen waarom ik hier zo lang ben gebleven”. Verder noemt ze het gevoel van veiligheid als vrouw alleen als een positief punt. “Je hebt een sleutel nodig om het portiek binnen te komen en moet vervolgens een aantal trappen op, dus niet bepaald uitnodigend voor ongewenste gasten”.
Verdere pluspunten zijn gratis parkeren, een elektrisch oplaadpunt vlak voor de deur, de actieve VVE, onder andere supermarkt, pizzeria en snackbar om de hoek, centrum en winkelcentrum De Bogaard op fietsafstand, en de nabijheid van uitvalswegen.

Persijnlaan 32, Delft
Vraagprijs is: 275.000 k.k.
Woonoppervlak is: 64m2
V&W Makelaars
Coenderstraat 31
2613 SN Delft
015-2142909
delft.vwmakelaars.nl



Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding