Anne-Marieke kent alle kinderen. Dit zijn Simon en Milou. (Foto: EvE)
Anne-Marieke kent alle kinderen. Dit zijn Simon en Milou. (Foto: EvE)

Holland Kinderopvang: “Ook als de school dicht is, zijn wij open”

Algemeen

DELFT – Als Anne-Marieke bij BSO De Perenboom binnenkomt, groet ze de kinderen bij name. Ze mag dan directeur van Holland Kinderopvang zijn, toch komt ze veel op de werkvloer en ze kent iedereen. “En zo hoort het ook. Wij kiezen voor een persoonlijke aanpak voor kinderen, ouders en medewerkers.”

De Perenboom is de nieuwste locatie van Holland Kinderopvang. Vorig jaar op 1 november geopend. “Mijn ouders startten in 1994 met een kinderdagverblijf, nu De Appelboom, in de Hugo de Grootstraat. Ze zijn nog steeds betrokken.” Inmiddels is Holland Kinderopvang gegroeid naar vier locaties: BSO De Peppel in de Van Slingelandtstraat, BSO De Kastanje in het gebouw van de Gabriëlschool in de Michiel ten Hovestraat en nu dus BSO De Perenboom in de Nieuwelaan. Zowel De Peppel als De Perenboom zijn gevestigd in gebouwen van de Freinetschool. “De Peppel ondersteunt ook een aantal andere scholen in Delft en RijswijkBuiten.”

Gezicht
Jetske werkt al zo’n anderhalf jaar bij Holland Kinderopvang, en sinds augustus dit jaar op De Perenboom. “Naast de kinderopvang tussen de middag en na school help ik ook mee op de school als klasse-ondersteuner”, vertelt ze. “Bij de kleuters help ik met taal voor kinderen die het Nederlands nog niet beheersen. In andere groepen help ik bijvoorbeeld bij de leeslessen of wat er verder nodig is.” Ook na de lessen is er volop aandacht voor de kinderen: “We bieden allerlei dingen aan, maar geven de kinderen de keus in wat ze willen doen.” “Deze samenwerking is niet alleen voor ons en de school fijn”, vult Anne-Marieke aan. “De kinderen zien haar ook de hele dag door, en zo is zij echt het gezicht van deze locatie.” Bij Holland Kinderopvang werken dertig mensen: ,niet alleen pedagogisch medewerkers maar ook specialistische vakkrachten en bijna allemaal vrouw. “Helaas”, vindt Anne-Marieke. “We willen graag ook wat mannen in het team, maar die zijn niet gemakkelijk te vinden.”

Open
Inmiddels zitten er acht kinderen op De Perenboom. In totaal verzorgt Holland Kinderopvang de opvang van ruim 170 kinderen. Kinderen van 0 tot 4 jaar op de Appelboom. Kinderen van 4 tot 13 jaar bij De Peppel, De Kastanje en De Perenboom. “Wij verzorgen voorschoolse, tussenschoolse en naschoolse opvang. Vijf dagen per week, 52 weken per jaar. Ook in vakanties, tijdens studiedagen en dergelijke. Ook als de school dicht is zijn wij dus open”, benadrukt Anne-Marieke. Ook dat past in de visie van Holland Kinderopvang: “Bij ons staat het kind op één, de ouders op twee, en we zeggen bij voorkeur geen nee. Zijn er wensen, dan gaan we altijd kijken hoe we daaraan tegemoet kunnen komen.” Meer weten? Kijk op www.hollandkinderopvang.nl.