Afbeelding
Foto:

Energietransitie en Warmtelinq

Iedereen is op 18 november om 20.00 uur van harte welkom op de gezamenlijke bijeenkomst betreffende energiebeleid, energietransitie en Warmtelinq van de afdelingen Rijswijk, Delft en Midden Delfland. Kom in gesprek met het Tweede kamerlid H. Bontenbal, M. Bijl van Warmtelinq en Raadslid GJ Valk van de gemeente Delft. De bijeenkomst vindt plaats op het Koningin Julianaplein 1-3, De Hoornbloem in Den Hoorn. 

Delft flink
vergroend

Het zit erop! Met de Gi-Ga-Groen tegelwipactie van 22 oktober is het seizoen NK Tegelwippen 2022 ten einde. Delft deed mee via de acties ‘Tegel eruit, plant erin’ en de Groene droom Challenge. Wat een mooi jaar was het, met prachtige groene resultaten!  "De Delftse bewoners wipten samen maar liefst 9000 tegels uit hun tuinen! Deze leverden zij in tijdens een van de zes actiedagen ‘Tegel eruit, plantje erin.’ Wethouder Frank van Vliet wierp op 22 oktober de allerlaatste tegel in de container.  Met de Groene droom Challenge werden bewoners uitgedaagd groter te denken. Ook konden ze een tuin make-over winnen. Medio juni werden de winnaars bekend.  De eerste groene dromen zijn en worden al gerealiseerd! Zo zijn er bij Simone in de Kuyperwijk negen groendaken aangelegd. Bij Rachel en haar buren in de Orinocostraat zijn zes regentonnen geïnstalleerd door het Klimaatmaat Installatie Team. Er zijn maar liefst 1000 bloembollen geplant, tegels verwijderd voor een geveltuin en groene achtertuin, een groene gevel gerealiseerd en er zijn bijenhotels gekocht voor het voorjaar. De komende maanden krijgen hun groene dromen en die van de andere prijswinnaars steeds meer vorm. We creëerden ons eigen Klimaatmaat Installatie Team. Deze onmisbare vrijwilligers helpen Delftenaren met het installeren van regentonnen, met onttegelen sjouwen en afvoeren van   tegels, bij de aanleg van de (gevel) tuin en kleine tuinklussen. Daarnaast geven zij informatie en advies en waar nodig brengen zij bewoners in contact met professionele   Klimaatmaten. Zij hebben dit jaar meer dan 100 bewoners geholpen. Zonder onze vrijwilligers, geen Klimaatmaat!" 

Tips voor
de redactie

Iets te melden? Iets te organiseren? Uw mening geven? De redactie van Delft op Zondag is altijd op zoek naar nieuws en wetenswaardigheden. Mail uw bijdrage naar redactie@delftopzondag.nl en wie weet ziet u het terug in de krant!