Jonge egels (Foto: Wildopvang Delft)
Jonge egels (Foto: Wildopvang Delft)

Wildopvang neemt geen nieuwe dieren meer op

Algemeen

DELFT - Bij de Wildopvang Zuid-Holland in Delftse Hout kunnen nu officieel geen dieren meer worden langsgebracht door de genoodzaakte sluiting wegens de onhoudbare financiële situatie. Heb jij een dier in nood? Bel dan de dierenambulance of breng het dier naar een andere opvang in de regio.

Lijst
De Wildopvang sluit 31 december definitief haar deuren, en neemt daarom nu geen nieuwe dieren meer aan. Een lijst van dierenambulances en opvangcentra waar je in de regio wel nog terecht kunt met zieke of gewonde wilde dieren vind je op www.wildopvangzuidholland.nl

Huidige dieren
Wat er gebeurt met de dieren die momenteel in de opvang verblijven? “Deze gaan we verzorgen totdat ze veilig terug de natuur in kunnen”, vertelde voorzitter Willeke van den Heuvel ons. “Gaat hun herstel langer duren, dan vragen we aan onze collega-opvangen of zij ze kunnen overnemen. De dagelijkse verzorging gaat dus gewoon door de komende tijd, geen dier zal lijden onder deze beslissing. En verder gaan we veel leegruimen, opruimen, uitzoeken, opzeggen en kooien aan collega’s geven die deze goed kunnen gebruiken. Tussen alle werkzaamheden die we de komende maanden moeten verrichten door zullen we ook huilen en elkaar troosten, want sluiten doet ons pijn.”

Afscheidsreceptie
Om iedereen nog een keer de kans te geven om de (lege) opvang van binnen te bekijken, herinneringen op te halen en gedag te zeggen, organiseren ze op 11 december een receptie. Deze vindt die dag tussen 14.00 uur en 17.00 uur plaats in de Natuurschuur, Linnaeuspad 3, tegenover de opvang. 

Voel je welkom om langs te komen.