Leon en Mylène van Bakker Suikerbuik in hun eigen lunchroom
Leon en Mylène van Bakker Suikerbuik in hun eigen lunchroom

Bakker Suikerbuik viert tiende verjaardag

Algemeen

DELFT - Tien jaar geleden startten Leon Korevaar en zijn vrouw Mylène “vanuit het niets” hun bakkerij/lunchroom Bakker Suikerbuik aan de Hippolytusbuurt. Klein begonnen en uitgegroeid tot een begrip in Delft, met een vaste clientèle, ambachtelijke lekkernijen zoals de befaamde Delftse bol, 140 zitplaatsen en 24 medewerkers, met helpende handen van zoons Daniël (19), Joël (14) en Justin (12).

De start in 2012 en wat eraan voorafging, Leon weet het nog als de dag van gisteren. “Toen was het ook crisis. We zijn heel klein begonnen. Ik ben van origine brood- en banketbakker en mijn vrouw werkte destijds voor een hotel. Dat ging stoppen en men vroeg ons of we het wilden overnemen. Dat is uiteindelijk niet doorgegaan en we stelden onszelf de vraag wat we dan wel gingen doen. Toen ontstond het idee voor Bakker Suikerbuik”.

Ambachtelijk
Al na een paar jaar werd het pand naast de zaak erbij getrokken en de lunchroom gecreëerd. Hier kan bijvoorbeeld genoten worden van een lekkere lunch, koffie met gebak en een heerlijke high tea met zelfgemaakte lekkernijen. In de winkel kun je onder andere terecht voor het ambachtelijke brood en gebak en de “Streeckulaas”, gemaakt met roomboter uit Midden-Delfland en bloem van de molen.
De bakkerij overleefde de Corona crisis door bijvoorbeeld het rondbrengen van moeder- en vaderdagontbijtjes en de steun van de vaste gasten. Aan de hedendaagse energiecrisis kan ook het hoofd worden geboden door het vaste energiecontract dat dankzij de ondernemersgeest van Mylène is afgesloten.

Deze zondag viert Bakker Suikerbuik het jubileum met de vaste gasten, die zijn uitgenodigd voor een “sweet table”. “En komende periode volgen er meer feestelijke acties voor hen”, aldus Leon.