Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

wonen

DELFT- Na tien jaar aan de Van Foreestweg 240 te hebben gewoond, gaat Stefan Hoogenboom een nieuwe start maken in de sleutelstad Leiden. De gescheiden vader, geboren Delvenaar, betrekt daar met zijn vriendin en zoon binnenkort een woning in een jaren ‘30 wijk.

Ideaal voor klein budget
Na zijn scheiding en verhuizing naar deze woning, hebben Stefan en zijn zoon prettig gewoond op de tweede verdieping van dit centraal gelegen, kleinschalige appartementencomplex in de Kuyperwijk-Noord. “Het is een lief klein en niet te duur huisje, ideaal om te starten met z’n tweeën , of voor mensen alleen die geen groot budget hebben. Er is een actieve VVE en ik heb fijne buren. De buurt is redelijk rustig, met winkels dichtbij, bushalte voor de deur, uitvalswegen als A4 en A12 in de buurt en scholen op loopafstand. Op verschillende plekken in de wijk zijn speeltuinen en dichtbij is een park. De overburen zitten op redelijke afstand door een groenstrook en de doorgaande weg die ertussen ligt, wat een gevoel van privacy geeft. Bovendien is deze wijk één van de weinigen in Delft die nog parkeervergunning vrij is”.

Apart hoekje
Het 3-kamer appartement had oorspronkelijk vier kamers. Bij Stefan is een kamertje opzij bij de huiskamer getrokken. Het resultaat is een mooi apart hoekje van de woonkamer, met uitzicht naar buiten, waarin uitstekend een werkkamer kan worden gerealiseerd, of waar een eettafel kan staan. “Maar het kan ook net zo makkelijk weer teruggebracht worden tot een aparte kamer”, aldus Stefan.

Uitdagend voor klusser
De woning is volgens hem simpel, maar functioneel. “Qua isolatie is er dubbel glas en zijn de spouwmuren geïsoleerd. De VVE is actief in het onderhoud van het pand. De afgelopen jaren zijn er de nodige zaken aangepakt, zoals het vervangen van de kozijnen voor en achter, het isoleren van de spouw en het relinen van de standleiding. Op het moment wordt al het schilderwerk in en aan het gebouw weer aangepakt. In huis zouden zaken als badkamer of keuken verbouwd kunnen worden. De woning wordt verwarmd via gaskachels en een geiser levert warm water. Het plaatsen van een cv ketel en radiatoren is een optie om aan te pakken. Maar dit alles is natuurlijk aan de nieuwe bewoner. Je kunt het appartement bewonen zoals het is, of het je eigen maken. Dit laatste is natuurlijk een leuke uitdaging als je handig bent”.

Inpandig balkon
In de woning ligt een laminaatvloer, dus makkelijk in het onderhoud. Er is een aparte wasruimte met plek voor wasmachine en droger. Stefan: “Dit was van oorsprong een balkon. Er is een inpandig balkon met ramen van gemaakt, dat nu dienst doet als ruimte voor was apparatuur. Door die inpandigheid leent de ruimte zich er ook uitstekend voor om in de winter comfortabel te verblijven”.

Gratis parkeren
In de onderbouw bevinden zich een eigen berging en gezamenlijke fietsenstalling. Buiten is het zoals gezegd nog gratis parkeren, wat gerust een unicum in Delft mag worden genoemd.

Van Foreestweg 240, Delft
Vraagprijs is: 239.500 k.k.
Woonoppervlak is: 68m2
Roepman Makelaardij
Molslaan 43
2611 RJ Delft
015-2134134
www.roepman.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding