Lotte (rechts) werd gedeeld derde
Lotte (rechts) werd gedeeld derde

Schutjes laat visitekaartje achter bij NK judo

sport

ALMERE - Op zondag 23 oktober won judoka Lotte Schutjes (20) uit Den Hoorn een bronzen plak bij het NK judo Senioren in Almere, in de categorie -70kg. 

Op zaterdag 22 en zondag 23 oktober barstte de strijd los om de felbegeerde titel van Nederlands Kampioen. In Topsportcentrum Almere betraden meer dan honderd judoka’s de tatami. In veertien gewichtsklassen ging men de strijd aan. Vorig jaar won Jorien Visser nog het brons in de categorie dames -70kg, maar afgelopen weekend wist ze de titel veilig te stellen. Het zilver was voor Silja Kok. Margit de Voogd won net als vorig jaar het brons, ook Lotte Schutjes behaalde dit resultaat.

NK Junioren
Lotte werd eerder dit jaar al Nederlands Kampioen Junioren tot 21 jaar. In februari werd het kampioenschap in de Optisport Sportboulevard in Dordrecht georganiseerd. In totaal streden hier 250 judoka’s in dertien verschillende klassen, om de titel ‘Nederlands Kampioen Junioren’. Bij de senioren liet Lotte afgelopen weekend dus ook gelijk haar visitekaartje maar even zien.

Passie
Lotte begon op haar achtste met judo. “Als achtjarig meisje ben ik begonnen bij Gouweleeuw in Delft. Ik heb gejudood onder Joop Gouweleeuw. Hij was een van de mannen waar ik tegenop keek.” Van jongs af aan vond Lotte judo helemaal geweldig. Het stoeien en het uiten van je energie vond ze prachtig. “Ik begon met één keer in de week trainen en dat is inmiddels flink opgelopen.” Lotte traint tegenwoordig gemiddeld vijf keer per week om op niveau te blijven. Ze traint tegenwoordig bij Sportinstituut De Korte in Hoogvliet, onder Chris de Korte, een grote naam in judoënd Nederland. Lotte combineert de passie voor de sport judo met haar universitaire studie Psychologie in Leiden.