Kampioensfoto afgelopen seizoen (Foto: Sander de Hollander)

Wippolder bekert door ten koste van ARC

sport

DELFT - Na drie overwinningen in de bekerpoule werd het Delftse Wippolder voor de tweede ronde gekoppeld aan het in de vierde divisie spelende ARC uit Alphen. Met een zwaar gehavend team traden de Delftenaren aan op Sportpark Zegersloot.

Wippolder begon goed. Al in de tweede minuut leverde een corner van Jordy Krassenburg de eerste de beste mogelijkheid op voor Wippolder. De bal belandde voor het doel en aanvoerder Daley Uythof bleef koelbloedig en schoot de 0-1 binnen. ARC trok meer vooruit en naast dat het slordig speelde stond de organisatie van Wippolder goed en waren verdedigers Sanders, Biemans en van Heyst gretig in de duels en troefde geregeld hun directe tegenstander af. Met Koen Buijze achter deze linie hielden de gasten goed stand al moest Buijze drie keer tot het uiterste gaan om zijn doel schoon te houden. In de 38e minuut was het scheidsrechter Obradovic die na een voorzet van ARC hands geconstateerd had bij Wippolder. Een penalty voor de thuisploeg welke hard ingeschoten werd, 1-1 Wippolder liet het er niet bij zitten en beet brutaal van zich af. Kort op de penalty voor ARC ging Uythof goed door na een afgeslagen bal. De lepe aanvaller werd ten val gebracht en ook Wippolder mocht aanleggen voor een penalty waarbij de aanvaller zelf zorgde voor de 1-2. Waar iedereen dacht dat er met deze stand gerust kon gaan worden was het Wippolder dat wederom gevaarlijk door kwam. Tarantino zette een aanval op, bereikte Uythof en deze trok de bal hard en goed voor. Tarantino was goed doorgelopen en was er voor het doel als de kippen bij om de 1-3 in te schieten. In de 87e minuut maakte ARC de 2-3 en zorgde zelfs in de 91e minuut voor de gelijkmaker. Na de officiƫle speeltijd konden de ploegen zich opmaken voor de penalty reeks. De Bree, Van Heyst, Uythof, Biemans, Krassenburg en De Vree waren trefzeker en na een bal op de lat voor ARC zorgde Luisman voor de winnende penalty waardoor Wippolder door gaat in deze knvb beker.