Oeral kozakkenkoor
Oeral kozakkenkoor

Oeral kozakkenkoor zingt Requiemconcert in de Maria van Jessekerk

Algemeen

Zondagmiddag 30 oktober om 15.00 uur zal het bekende Oeral Kozakkenkoor o.l.v. Gregor Bak een herdenkingsconcert zingen. Traditiegetrouw is 2 november de dag dat de doden worden herdacht (Allerzielen). Het Oeral Kozakkenkoor zal dat zondagmiddag op geheel eigen wijze doen. Het koor heeft voor de gelegenheid een heel wisselend programma uitgekozen met schitterende traditionele Slavische kerkliederen en folkloristische liederen uit Oekraïne en oud Rusland.

Het koor treedt op in binnen- en buitenland en heeft verschillende radio- en televisieoptredens verzorgd o.a. bij Podium Witteman. Onder leiding van Gregor Bak heeft het koor zich ontwikkeld tot het hoogste niveau; in staat om fluisterzacht en toch dragend te zingen.

De Delftse violiste Liet Relou zal samen met de vaste organist van de Maria van Jessekerk, Petra Veenswijk, de intermezzi verzorgen. Zij zullen vioolsoli van o.a. Massenet (Méditation uit Thaïs) en Rheinberger ten gehore brengen.

Toegangsprijs 10 euro (aan de deur (Burgwal 20) te voldoen vanaf 14.15 uur, contant of per pin). Zie: www.veenswijkorgel.nl.