Dwalen door Poptahof
Dwalen door Poptahof

Atalante, hoe de jaagster beter was dan alle mannen

Algemeen

Wees in de herfstvakantie van maandag tot en met zaterdag elke middag van half twee tot vier uur welkom in het Poptapark bij een nieuwe editie van ‘Delftse Maakweken’. Maakweken zijn creatieve weken voor buitenkunst voor jong en oud. Vrije inloop, deelnemen is gratis.

Kom één of meer middagen langs en maak eigen werk of help het verhaal van jaagster Atalante om te zetten naar beeldende kunst, theater, dans, circus en muziek. Op zaterdag 29 oktober is om vijf uur de afsluitende theaterwandeling Dwalen door Poptahof. Tijdens de wandeling komt het verhaal van Atalante tot leven. Ook zijn er twee straattheateroptredens.

In het oude Griekenland vertelde men elkaar over de beroemde jaagster Atalante. Als meisje verstoten door haar vader de koning, wordt ze liefdevol opgevoed door een berin. Later nemen jagers haar mee. Atalante blijkt behendiger en sneller dan alle andere, mannelijke, jagers. Net als jachtgodin Artemis wil Atalante maagd en ongehuwd blijven. Maar Afrodite, godin van de liefde, maakt dat het anders loopt. Info: maakweken.nl of bel 06 28273746.