Leden van Volcano
Leden van Volcano

Volcano gaat zesde lustrumjaar in

sport

DELFT - Maar liefst 30 jaar geleden werd volleybalvereniging Volcano opgericht. Een groepje enthousiaste volleyballers dat al geruime tijd hun partijtje speelden in allerlei gymzaaltjes hier in Delft, wilden het op het sportieve vlak wat hogerop zoeken. Door reguliere competitie te gaan spelen zou deze wens vervuld worden. 

“Hiervoor moest echter een serieuze verenging opgericht worden onder auspiciën van de bond, de Nevobo”, aldus voorzitter Ton Berkien. “Zo is het gekomen dat Volcano al 30 jaar een begrip in Delft is en bekend staat als een vereniging waar je op een leuke manier de volleybalsport kunt beoefenen. Dit wordt gestalte gegeven door iedere week op maandagavond te trainen, onder leiding van 3 ervaren trainers. Op de maandagavonden in oktober kan iedereen die weer eens het volleyballen wil oppakken, gratis meetrainen en een gezellig partijtje meespelen.” 

Competitie en toernooitjes 
Ook speel je mee in de Nevobo recreanten competitie, waardoor je iedere 14 dagen een wedstrijd moet spelen. Volcano wordt in deze competitie vertegenwoordigd door 2 heren teams en 3 mixed teams. Thuiswedstrijden worden gespeeld op de maandagavonden vanaf 19.45 uur. In de sporthal van Fortuna, aan het einde van de Schoemakerstraat in Delft. Op die avonden wordt ook training gegeven aan de teams die dan geen wedstrijd spelen. Naast de competitie en de trainingen organiseert Volcano het komende seizoen weer de gebruikelijke onderlinge toernooitjes. Ook wordt wederom het Volcano Volleybal Toernooi georganiseerd, dat wordt gehouden aan het eind van de competitie in mei/juni. Eveneens is er het Bedrijven Volleybal Toernooi in september waar meer dan 30 teams aan meedoen.

Lustrumviering
“En natuurlijk viert Volcano aan het eind van dit seizoen haar vijfde lustrum. Om dit lustrumjaar echt een feestjaar te laten worden is het de wens van het bestuur om er dit jaar veel nieuwe leden erbij te krijgen, zodat we voor de komende jaren weer kunnen beschikken over voldoende teams.”

Wil je je opgeven of meer informatie over de inloopavonden, dan kun je een mailtje sturen naar rjvdpot@gmail.com. Ook kun je terecht op de site www.vvvolcano.nl