Verhuurmakelaar Shalini Roos van Björnd Makelaardij
Verhuurmakelaar Shalini Roos van Björnd Makelaardij Foto: Vincent Basler

De woningmarkt verandert, wat is er aan de hand?

wonen

DELFT- Ook op de woningmarkt lijkt de herfst in aantocht. Er wordt minder snel verkocht en ook het aantal overbiedingen loopt fors terug. Er kan vaak weer onderhandeld worden over de prijs. De huurmarkt is nog wel veel te krap. Er is heel veel vraag en maar weinig aanbod. De overheid heeft ook allerlei maatregelen afgekondigd, maar gaat dat helpen?

De krapte op de markt blijft. Het is wel minder hectisch, maar er is nog steeds weinig nieuw aanbod. De prijzen lopen in het hogere segment minder hard op. De markt is nog steeds goed, maar corrigeert zichzelf gelukkig wel een beetje. In het lagere segment zijn de prijzen hoog, maar lijkt een einde te komen aan de forse stijgingen.

De rente is aan het stijgen maar nog steeds erg laag, maar we verwachten nog wel een verdere stijging. Kortom: een goede kans als u naar een groter en duurder pand wilt overstappen. Uw huidige woning levert veel geld op en in het hogere segment valt goed te onderhandelen over de prijs. Dit in combinatie met de nog steeds lage rentestand levert een goed koop moment op voor een woning!

De thermostaat wat lager, infrarood verwarming en lekker een trui aan
Het najaar komt er weer aan en het team van Björnd Makelaardij is er klaar voor. Wij zien bij onze klanten en ook bij onszelf dat de energiekosten oplopen en dat er wordt gezocht naar andere oplossingen.

 Wij hebben zelf infrarood verwarming onder en op de bureaus geïnstalleerd, zodat iedere collega zelf zijn werkplek naar wens kan verwarmen. Deze systemen zijn energiezuinig en zorgen voor directe warmte als je aan je bureau zit te werken. Voordeel is ook dat iedereen zijn eigen temperatuur kan instellen en de thermostaat een stuk lager kan worden ingesteld.

Ook onze klanten zijn constant bezig met verduurzaming en wij proberen daarin te ondersteunen.

Huurwoningen gezocht!
Wij verhuren per jaar zo’n 250 a 300 woningen en wij beheren inmiddels zo’n 450 objecten voor onze klanten. De vraag op de huurmarkt is enorm en wij zijn continu op zoek naar nieuw aanbod om de vele zoekers te kunnen helpen.

Wij hebben dit jaar reeds drie grote huurcomplexen mogen toevoegen aan ons aanbod en al vele nieuwe klanten mogen ontvangen. Wij komen graag met u in gesprek als u ook uw pand(en) goed verhuurd wilt hebben. Shalini Roos is als verhuurmakelaar uw eerste aanspreekpunt samen met haar collega’s van het verhuurteam. Iedere dag staan zij klaar om mensen te helpen met het vinden van een nieuw huis, het oplossen van storingen en het vinden van oplossingen.

Wij wensen jullie allemaal een heerlijk najaar!

Team Björnd
Oude Delft 103
2611BD Delft
015-2135139
www.bjornd.nl
Open: ma. tm vr. 8.30-17 u.