DELFT - Met een 3-1 zege op HVC'10 haalde Vitesse Delft vorige week de eerste drie punten van het seizoen binnen. Tot tevredenheid van Sjoerd van der Kolk.

- Die punten zijn welkom...
"Zeker, voorafgaand aan het seizoen hadden we onze vraagtekens bij het programma. Skillz, dat het heel goed deed in de beker, SVC '08 en HVC '10, die van oudsher altijd lastig blijken, leek ons niet zo'n fijn begin van de competitie. En dat bleek, want de eerste twee verloren we."

- De derde was het wel raak...
"Ja, en we hebben de hele wedstrijd gedomineerd. Bij rust stond het al 2-0 en al vroeg in de tweede helft maakten we de derde. Na een ongelukkig omschakelmoment liepen wij tegen een tegengoal én een rode kaart aan, waarna zij nog even bloed roken. Maar toen één van hun spelers zijn tweede gele kaart kreeg, was hun verzet wel gebroken en verzuimden wij verder weg te lopen." 

- Nu met vertrouwen naar CWO?
"Zeker, al is dat net als SVC '08 en HVC '10 een lastige ploeg. Voor afgelopen speelronde stonden we als enige puntloos onderaan en dat is confronterend. We zitten in een interessante poule, waarbij er nog geen enorme uitschieters naar boven zijn. Het is aan ons zaak om op deze manier verder te gaan en een reeks neer te zetten. Ik ben er namelijk van overtuigd dat wij de kwaliteiten hebben om om de bovenste plaatsen mee te doen."