Wilma Kneppers
Wilma Kneppers

Delvenaar in Beeld: Wilma Kneppers

Algemeen

Wat doet u hier vandaag in de Hoven Passage? 
“Ik ga even nootjes halen bij de notenboer. Dat doe ik iedere week, altijd hier omdat het simpelweg de beste notenboer is.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week? 
“Dat blijven de vreselijke daden van Meneer Poetin, verschrikkelijk. Ja, dat is al een tijdje het nieuws dat iedereen bezig houdt. Dat Nederland er nog meer bij betrokken zal raken, denk ik niet. Ik hoop het niet in ieder geval.”

Wie zou u graag een complimentje willen geven?
“Marijke zou ik een complimentje willen geven. Zij beheert de boomgaard en zij zet zich gigantisch in voor het behoud van de Delftse natuur.”

Wat zijn de plannen voor komend weekend?
“Mijn twee kinderen zijn allebei op de zelfde dag jarig en nee, zij zijn geen tweeling. Ze verschillen negen jaar en dit weekend vieren we hun verjaardag. Dus bij deze, gefeliciteerd Bram met je eenenveertigste verjaardag en Helena met je tweeëndertigste verjaardag!”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Dat is de Hammenpoort aan de Rotterdamseweg. Dat is een boomgaard met een hele oude boerderij en die wordt gerestoreerd. Samen met een groep andere doe ik het onderhoud. Heel leuk om een keertje langs te komen.”

Wie zou nog wel eens willen ontmoeten?
“Mijn vader. Helaas is hij er niet meer. Ik was zijn oudste dochter en wij hadden een bijzondere band. Graag zou ik met hem bijpraten en vertellen over mijn leven.”