Een nuttige baan met toekomstperspectief: bij Prezero vind je die. (Foto: PR)
Een nuttige baan met toekomstperspectief: bij Prezero vind je die. (Foto: PR)

Rioolreiniger: mooi, nuttig werk met toekomst

Algemeen

DELFT - “Word jij maar putjesschepper.” Als ze dat vroeger tegen je zeiden was dat geen compliment. “Maar die tijd is echt voorbij”, zegt Martin van der Toorn van Prezero Rioolbeheer. “Rioolreiniger is een mooie, technische en belangrijke baan met toekomstperspectief.”

We houden allemaal graag droge voeten en vinden het prettig dat ons afval netjes wordt afgevoerd. Als rioolreiniger draag je daar je steentje aan bij. “En nee, dat is lang niet zulk vies werk als mensen vaak denken”, zegt Van der Toorn. “Rioolreiniger is tegenwoordig vooral een technisch beroep. Je werkt met een geavanceerde (en dure) machine. Het is heel zelfstandig werk: op instructies van de werkvoorbereider ga je met een digitale tekening aan de slag. Meestal in de regio, maar het kan soms ook voorkomen dat je een paar dagen in een ander deel van het land zit. Dat moet je willen. 

En ja, vroeg opstaan hoort ook bij het vak. “We zoeken mensen die flexibel zijn qua inzet, die geen negen tot vijf mentaliteit hebben en die collegiaal zijn, want je werkt zelfstandig, maar wel met collega’s.” Als rioolreiniger heb je een belangrijke taak: “Zonder goed rioolonderhoud loopt de maatschappij echt vast”, benadrukt Van der Toorn. “Pas nadat het riool goed is schoongemaakt kan de rioolinspecteur aan de slag om te zien of er geen schade of gebreken zijn aan het riool. 

Wie als rioolreiniger begint kan ook doorgroeien naar inspecteur, of naar andere functies binnen Prezero. Want Prezero is een groot bedrijf en dat biedt zekerheden: “Je salaris staat gegarandeerd op een vaste dag in de maand op je rekening, en je kunt bovendien rekenen op allerlei andere voordelen, zoals een abonnement op een sportschool, korting op verzekeren of één keer per jaar belastingvrij spullen aanschaffen. Meer weten of solliciteren? Stuur een appje naar 06-53647947 of mail martin.vandertoorn@prezero.com.