Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

Algemeen

DELFT- Drie jaar geleden paste deze woning uitstekend bij de situatie van Laurens van Harten. De alleenstaande vader zocht woonruimte in Delft om dichter bij zijn zoontje te wonen, die hij opvoedt in co-ouderschap na een scheiding. De woonruimte was destijds groot genoeg voor hem en zijn zoon, maar inmiddels woont partner Marjolein bij hen in en zijn de pijlen gericht op een grotere woning in Delft. Of, zoals Laurens het treffend omschrijft: “De huidige jas past niet meer”.

Aan de speels ingedeelde woonruimte aan de Ternatestraat ligt de verhuizing dus niet. Laurens heeft er prima gewoond na een geheel eigen draai te hebben gegeven aan het interieur. “Ik heb aan één stuk door verbouwd en laten verbouwen. Eigenlijk is alles net klaar. De hele indeling van het huis is omgegooid, zonder dat dat ten koste ging van de ruime living en eetkamer, en de ruime keuken. Naast deze criteria wilde ik ook een royale badkamer en dat is gelukt. Het is lekker ruim douchen zogezegd. Ik wilde ook graag een grote slaapkamer voor mezelf. Hierin is zelfs een ligbad geplaatst, waarvan ik veelvuldig gebruik heb gemaakt. En natuurlijk was mijn wens een aparte slaapkamer voor mijn zoon. Na wat trucs te hebben uitgehaald is deze ook gerealiseerd”. 

Truc met ruimte
De belangrijkste truc om te komen tot de typische, eigenwijze indeling van de woning is volgens Laurens het creëren van ruimte naar boven toe geweest. “De vraag: “Hoe maak ik een typische kleine jaren ‘30 woning toch ruimtelijk?” is beantwoord met het omvergooien van de oorspronkelijke plattegrond, waarbij ik hulp heb gehad van een vriend die interieurarchitect is. Maar de truc was vooral, om het peilniveau wat te laten zakken, waardoor op de begane grond plafondhoogtes van bijna drie meter konden worden gerealiseerd. Hierdoor was op de verdiepingskamer een plafondhoogte van 3.80 meter te realiseren omdat ik ook hier de vloer kon laten zakken met twintig centimeter. Een vliering kon worden gemaakt, met een kamer met vide voor mijn zoon”.

Tijdens het strippen van de woning is ook alle elektriciteit vernieuwd, met veertien groepen en een aparte kookgroep. Ook de riolering is van boven naar beneden vernieuwd. De kruipruimte is volgestort met schuimbeton, waardoor de hele begane grond een isolerend pakket van om en nabij de zeventig centimeter heeft. Daarbovenop ligt vloerverwarming. De ramen hebben dubbel glas en de achtergevel is aan de binnenzijde geïsoleerd.

Rust en reuring tegelijk
Ook buiten de muren van dit bijzondere huis is het goed toeven. Allereerst in de tuin, waar je door de avondzon nog lang buiten kunt zitten in de zomer. Voor de deur is het gratis parkeren. En de omgeving biedt voor elk wat wils. Laurens: “Alles is hier te fietsen. De binnenstad is om de hoek, evenals het groen van de Delftse Hout. Binnen een minuut zit je op de snelweg en binnen tien minuten in Den Haag en Rotterdam. Je zit hier zo ontzettend centraal, maar het is aan de andere kant heel rustig wonen. Een ideale uitvalsbasis voor bijvoorbeeld een young professional!”

Centraal gelegen en speels ingedeelde 3-kamer benedenwoning

Ternatestraat 119, Delft
Vraagprijs is: 315.000 k.k.
Woonoppervlak is: 66m2
Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
015-2127300
www.vandaalmakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding