Doe op zaterdag?22 oktober van 10.00-13.00 uur ?mee met de allerlaatste actie van 2022. (Foto: PR)
Doe op zaterdag?22 oktober van 10.00-13.00 uur ?mee met de allerlaatste actie van 2022. (Foto: PR)

Maak Delft Gi-Ga-Groen!

Algemeen

DELFT - Op 31 oktober is het NK-Tegelwippen ten einde. Tijdens de vijf acties ‘Tegel eruit, plant erin’ die De Klimaatmaat dit jaar organiseerde wipten bewoners van Delft tot nu toe maar liefst 6.600 tegels. Daarmee is 600 m2 in de stad vrijgekomen voor extra groen. Een geweldig resultaat!  

Het is nu tijd voor de eindsprint. Maak Delft Gi-Ga-Groen! Met een knipoog naar het thema van de Kinderboekenweek kun je nog één keer je tegels inruilen voor planten. En daarbij maak je ook kans op een gi-ga-groen-pakket.
Doe op zaterdag 22 oktober van 10.00-13.00 uur mee. Kijk waar je zelf nog tegels uit je voor/achtertuin kunt halen, of er ruimte is voor een geveltuin en mobiliseer je buren, familie, vrienden, kennissen in Delft. Inleverpunt tegels Container op het plein voor het stadskantoor aan de Coenderstraat. In ruil voor je tegel ontvang je een tuinplantenvoucher te besteden bij Groenrijk ’t Haantje, Intratuin Pijnacker, de tuinwinkel van GGZ Delfland en Duurzaamheidscentrum De Papaver. Winactie Onder de deelnemers worden drie Gi-Ga-Groen-pakketten (t.w.v. €50) verloot. Geen vervoer? Boek de tegeltaxi, dan worden je tegels thuis opgehaald. Deze enthousiaste vrijwilligers kunnen ook helpen met het onttegelen en je voorzien van informatie over welke planten juist geschikt zijn om nu te planten.

Tuinieren in de herfst??
Wist je dat het najaar een uitstekende periode is om te tuinieren? Veel mensen werken in het voorjaar in de tuin en slaan het najaar over. Deze periode wordt daarom ook wel het vergeten plantenseizoen genoemd. Terwijl in het najaar de grond nog warm is en wortels beter ontwikkelen. Bovendien is het vaak natter in het najaar en hoef je minder te sproeien.
Schrijf je in op www.klimaatmaatdelft.nl/nk-tegelwippen