Bereid u goed voor op de winter
Bereid u goed voor op de winter

Wintertips van Bosch Car Service EDA de Heus

Algemeen

DEN HOORN - Om in de winterperiode uw bestemming veilig te bereiken, adviseren wij u tijdig uw onderhoud, APK of wintercheck in te plannen.

Wij weten uit ervaring dat het winterklaar maken van uw auto de kans op pech of onaangename verassingen onderweg aanzienlijk verkleint. Hieronder een aantal tips!

Vastgevroren handrem
Laat bij het parkeren de auto in zijn eerste versnelling of bij een automaat in P stand staan. Zo kunt een vastgevroren handrem voorkomen. Toch een bevroren handrem? Trek uw handrem extra aan zodat het ijs in de kabel breekt. Werkt dit niet? Laat de motor dan 15 minuten stationair draaien. Zo ontdooit de handremkabel vanzelf.

Ruitensproeiers bevroren
Zorg voor de juiste vloeistof. Toch bevroren? Leg een zakje warm water op de sproeierkopjes. Als het reservoir bevroren is, vul het dan aan met warm water zodat het ijs smelt. LET OP! Vergeet het reservoir daarna niet aan te vullen met de antivriesvariant!

Slecht zicht
Maak uw ruiten regelmatig goed schoon, vooral aan de binnenzijde. Schone ruiten beslaan minder snel en hierdoor heeft u minder last van weerspiegeling door condens of vettigheid.
Werken uw ruitenwissers minder goed? Twijfel dan niet en kom langs!

Startproblemen
Wilt uw auto niet of slecht starten met het koude weer? Dan heeft dit hoogstwaarschijnlijk te maken met de accu van uw auto. Laat uw accu daarom controleren bij EDA de Heus en voorkom startproblemen in de winter.