30 kinderen van 2Samen met afvalgrijpers en twee ezels van BuurtBoerderij De Nijkamphoeve ruimden zwerfafval. (Foto: PR)
30 kinderen van 2Samen met afvalgrijpers en twee ezels van BuurtBoerderij De Nijkamphoeve ruimden zwerfafval. (Foto: PR)

Duurzame Kinderopvang heeft Plek voor Talent

Algemeen

30 kinderen van 2Samen met afvalgrijpers en twee ezels van BuurtBoerderij De Nijkamphoeve voorzien van manden om zwerfvuil in te verzamelen. Dat was de succesformule van de opruimactie die de organisaties deze week in het kader van de Dag van de Duurzaamheid organiseerden. Het resultaat: de kinderen blij, de ezels gelukkig met een extra loopje en het park een stukje schoner. Binnen een uur had het bonte gezelschap vier volle manden: glazen flessen, blikjes, kleding en vooral heel veel plastic.

De activiteit was één van de vele initiatieven op het gebied van duurzaamheid die de duurzaamheidsambassadeurs van Kinderopvang 2Samen bedenken. Dat zijn pedagogisch medewerkers die bespreken hoe de organisatie duurzamer kan werken: van afval scheiden tot duurzame inkoop en watervriendelijke buitenruimtes. Eerder zorgden ze bijvoorbeeld voor regentonnen op onze locaties. Dit keer ontstond het idee voor een eigen ‘Week van de Duurzame Kinderopvang’. Met activiteiten van zelfschreven duurzame voorleesverhalen, tot afval suppen en het recyclen van plastic doppen tot sleutelhangers.

Talent in je werk
Medewerkers krijgen bij 2Samen veel ruimte om hun talent in te zetten. Dat gaat bij 2Samen niet over het uitblinken in iets, maar over alles wat maakt dat je dag vliegt. Dat gunnen we ieder kind én iedere medewerker. Daarbij zoekt 2Samen altijd naar samenwerkingen die bijdragen aan het plezier en de ontwikkeling van kinderen, maar ook aan de wereld waarin ze opgroeien. Een aantal medewerkers zijn imker en organiseren bijensafari’s voor de kinderen. Andere medewerkers zetten hun talenten bijvoorbeeld in op het gebied van sport, voeding en beweging.

Kom werken bij 2Samen
Wil jij ook werken bij een organisatie waar ruimte is voor duurzaamheid én jouw talent? Waar je echt verschil kunt maken? Dan maken we graag kennis met je. Kijk op 2samen.nl/vacatures en hopelijk tot snel.