De nieuwe school moet onderwijs èn opvang bieden. (Foto: Annelies van 't Hul)
De nieuwe school moet onderwijs èn opvang bieden. (Foto: Annelies van 't Hul) Foto: Annelies van 't Hul

Van peuter naar puber onder één dak

Algemeen

DELFT - Natuurrijk, een nieuwe school in Rijswijks Pasgeld: als een paddenstoel uit de grond?

Een nieuwe school in de nieuwbouwwijk Pasgeld, Rijswijk. Hoe kan dit? Er is nog geen paal de grond in geheid! Maar wel is er al een heuse website, er zijn trouwens ook flyers, bovenal is er een doordacht onderwijs- en opvangconcept. Het gaat hier over Natuurrijk onderwijs & opvang van het scholenbestuur de Laurentius Stichting. Sinds 2021 vindt het ministerie van onderwijs het een goed plan om ideeën voor een nieuwe school eerst te toetsen bij ouders. Als er genoeg ouders zijn die daadwerkelijk enthousiasme tonen, dan heeft de nieuwe school bestaansrecht. Het gaat alleen om de steunbetuiging, ouders leggen zich nergens op vast.

Onderwijs en opvang
Rijswijkse schooldirecteuren van de Laurentius Stichting hebben zich gebogen over de vraag: wat voor school hebben we in deze tijd nodig, waar moet het onderwijs aan voldoen? Wat als een paal boven het water staat, is dat de school zowel onderwijs als opvang biedt. Zo kun je van peuter, naar kleuter onder één dak uitgroeien tot puber; dezelfde gezichten, dezelfde verwachtingen, hetzelfde gebouw. Een minisamenleving die openstaat naar onze grote wereld. Om met elkaar te leren, om je weg en je geluk te vinden. Onderwijl worden ouders ontzorgd: desgewenst kunnen kinderen hun maaltijden op Natuurrijk nuttigen of naar hun sportclub worden gebracht.

Ja, het klinkt als een droom, maar met genoeg enthousiasme wordt die wel bewaarheid en opent Natuurrijk onderwijs & opvang haar deuren in de wijk Pasgeld om nog veel meer dromen te verwezenlijken. Als paddenstoelen uit de grond. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan hier: https://www.laurentiusstichting.nl/ikc-natuurrijk/