Afscheid Coördinator Alzheimercafé Delft

DELFT - Na 15 jaar trouw het Alzheimercafé Delft te hebben verzorgd heeft Joop Vonk besloten om afscheid te nemen. Dit afscheid komt samen met het afscheid van het Hampshire Hotel waar ze een aantal jaren, tot grote tevredenheid de bijeenkomsten hebben gehouden.

"Vanaf 10 oktober gaan we met een nieuwe coördinator Angela van de Linden, die gelukkig nog door Joop is ingewerkt, in de grote bibliotheek aan het Vesteplein 100 weer zoals vanouds verder met onze maandelijkse café.

Maandag 10 oktober zal het thema 'Dementie op jonge leeftijd' aan de orde komen en de nodige deskundigen zijn dan aanwezig om daar over te vertellen en de vragen daarover te beantwoorden.

Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom en mocht u met de auto komen en de parkeergarage te duur vinden, we hebben gratis uitrijkaarten beschikbaar."

Woonlasten Begroting 2023

DELFT - In 2023 stijgen de tarieven voor de afvalstoffenheffing en de rioolheffing niet. De opbrengsten stijgen voldoende door de toename van het aantal aansluitingen (areaal). De woonlasten (onroerendzaakbelasting (OZB), rioolheffing, afvalstoffenheffing) gaan wel omhoog voor bewoners. 

De grote onzekerheden over de financiering van gemeenten door het Rijk maken dat de afgesproken stijging van de OZB voor bewoners in 2023 nodig blijft. Dit is bevestigd in het coalitieakkoord. 

Vorig jaar heeft het college met de raad afgesproken de verhoging van de OZB in 2025 terug te draaien, als er een structureel begrotingsevenwicht is. Op dit moment is de stijging in 2025 nog nodig voor een sluitende begroting en voor het bereiken van structureel evenwicht. Pas als duidelijkheid ontstaat over de structurele financiële positie, kan een afweging over het terugdraaien van de verhoging van de OZB plaatsvinden. Dit is uiterlijk in de Programmabegroting 2025-2028. 

Zoals al opgenomen in de Kadernota 2021 stijgt de OZB in 2023 met 6%. Daar komt de inflatiecorrectie bij (2,79%). Voor de gesloten circuits riolering en reiniging zijn de loonkosten, overige kosten (verbreed Gemeentelijk Rioleringsplan (vGRP), dienstverleningsovereenkomst (DVO), toezicht, inflatie) en het aantal aansluitingen geactualiseerd. Resultaat is dat geen tariefstijgingen benodigd zijn in 2023. In het woonlastenmandje heeft de bevriezing van de afvalstoffenheffing en de rioolheffing een dempende werking op het effect van de OZB-verhoging.