De huidige woning niet verkopen maar verhuren? Oude Delft Makelaardij kan er alles over vertellen!
De huidige woning niet verkopen maar verhuren? Oude Delft Makelaardij kan er alles over vertellen!

Positieve kijk op veranderende woningmarkt

wonen

DELFT- Sinds donderdagochtend jongstleden is bekend, dat er een daling in de prijs van koopwoningen plaatsvond over het afgelopen kwartaal. Sterker nog, het is “de grootste kwartaal-op-kwartaal daling die de NVM ooit heeft gemeten”, zo werd duidelijk in nieuwsberichten. 

Ruimte voor uitoefenen vak
Een bericht dat voor vele mensen kansen kan bieden om te kopen, ondanks de verhoogde rente. Er is meer keuze op de woningmarkt en het overbieden neemt flink af. Wij als Oude Delft Makelaardij en andere collega’s kunnen cliënten weer van begin tot eind bedienen met onze kennis van zaken van het aan- en verkopen en het huren en verhuren van woningen. Kortom: bezig zijn met de redenen waarom wij ooit gekozen hebben voor dit prachtige vak.

Marktcorrectie naar huren
Het is een fijn bericht voor de huidige woningzoekenden, maar er zit ook een keerzijde aan voor de huidige woningverkopers. Zeker voor de mensen die hun huidige woning eventueel op een “duur” moment hebben gekocht. Maar niet getreurd, ook hier bieden zich kansen en mogelijkheden aan. Deze veranderende woningmarkt leent zich namelijk voor een verschuiving in de huidige woning-koopmarkt, ook wel een marktcorrectie genoemd. Deze correctie kan zich bijvoorbeeld uiten in een verschuivende markt van eigendom van een woning naar een grotere markt voor huurwoningen in het bezit van particulieren. Een verschuiving, waar u als particuliere huizenbezitter dus een voordeel uit kunt halen.

Woningtekort nog steeds fors
Wel verhuizen naar uw nieuwe woning, maar niet uw huidige woning verkopen? Dit is een optie die zich momenteel zeker aanbiedt. De huurprijzen zullen namelijk niet of nauwelijks mede-gecorrigeerd worden door de veranderende woning-koopmarkt, omdat er momenteel nog steeds een “woningtekort bestaat van 300.000 woningen” (NOS 06-10-22 10 u, https://nos.nl/artikel/2447260-huizenprijzen-in-drie-maanden-fors-gedaald-markt-heeft-keerpunt-bereikt).

Naar nieuwe woning en oude verhuren
Als particuliere huizenbezitter, die graag zou willen doorstromen naar een nieuwe woning die beter geschikt is en hier positief uit wil komen, is het mogelijk om de huidige woning aan te houden en die te verhuren. Met deze optie behoudt u de mogelijkheid om een nieuwe hypotheek aan te vragen, kostendekkend uit te komen en eventueel zelfs rendement te behalen. Hoe dit precies kan en hoe dit precies werkt kunnen wij u bij Oude Delft Makelaardij uitleggen. Voor een vrijblijvend gesprek en advies kunt u contact opnemen met ons kantoor, door gebruik te maken van onderstaande gegevens:

Contact

Oude Delft Makelaardij
Oude Delft 219
2611 HD Delft
015-2131110
info@oudedelft.com
www.oudedelft.com

Open: ma.tm vrij. 9-17 u.