Muzikanten Robert Jan Stips en Evert Nieuwste, Cybercrime-expert Renate en beveiligingsman Stephen Ghazi. (Foto: Martin Reitsma)
Muzikanten Robert Jan Stips en Evert Nieuwste, Cybercrime-expert Renate en beveiligingsman Stephen Ghazi. (Foto: Martin Reitsma)

Dossier Mastenbroek, een boeiende mix van Cyber Crime, Persoonsbeveiliging en Muziek

Algemeen

Afgelopen woensdagavond was er bij radiozender Den Haag FM een bijzondere uitzending te horen van het populaire programma Dossier Mastenbroek.  Robert Jan Stips de Delftse topmuzikant was een van de gasten. Redacteur en presentator Martijn Mastenbroek en muziekjournalist Martin Reitsma deden interviews met Robert Jan Stips en met The Urban Hero:  Evert Nieuwstede. Voorts waren cybercrime-expert Renate en persoonsbeveiliger en verdedigingsexpert Stephen Ghazi te gast.

Robert Jan Stips
Stips wordt de tovenaar van de Nederlandse popmuziek genoemd. Hij speelde in een aantal topbands zoals Supersister, Transister, Sweet d’Buster en Golden Earring. Hij maakt al ruim vijf decennia muziek van het hoogste niveau en is nog altijd zeer aktief binnen de popmuziek met de Nits en het Supersister Projekt. Robert Jan kwam vertellen over het nieuwe album NEON van de Nits dat uitstekende recensies in de media ontving.  Voorts vertelde Stips dat hij op 14 januari 2023 met zijn Supersister Projekt een optreden doet samen met het Residentie Orkest in het Paard Den Haag.  Meer info en tickets via www.paard.nl/event/symphonic-junction-supersister.

Evert Nieuwstede
De Haagse Urban Hero Evert Nieuwstede deed in de uitzending naast een interview ook live een medley van zijn hits van Urban Heroes en Boom Boom Mancini. Een optreden dat goed werd ontvangen. Heel aktueel is zijn succesnummer Not Another World War. Voorts was zijn nieuwste track ´ It´s About Time te horen, dit bracht hij uit als The Urban Hero and Friends. Ook de vorige single was te horen: Let’s Fix The World. Beide singletracks staan genoteerd in de Digipluggen Top 100. Nieuwstede dankte daarbij studio MARS, de Parkroad Studio en Abbey Road.

Stephen Ghazi en Renate
In een wereld vol gevaren en bedreigingen was het goed om in Dossier Mastenbroek de visie te vernemen van twee deskundigen op het gebied van Cybercrime en persoonsbeveiliging. Op een deskundige wijze vertelde Cybercrime-expert Renate hoe groot de impact van Cybercrime is in Nederland, maar ook wat de luisteraar zelf kan doen aan preventie en bescherming. Zij werkt bij een grote landelijke financiële instelling en is een subject-matter expert bij uitstek. Stephen Ghazi heeft diverse keren de Dalai Lama bijgestaan als persoonsbeveiliger en heeft een eigen sportschool in Rotterdam: The Old School waar leerlingen les ontvangen in onder meer de nobele verdedigingssport Pentjak Silat. Hij had een aantal veiligheidstips voor de luisteraar.

Dossier Mastenbroek terughoren kan via deze links https://youtu.be/fmvdP_2iNzI  https://youtu.be/DHB9_HJZafE