Foto: Koos Bommelé
Foto: Koos Bommelé

Groep 7 van de Mauritsschool ontbijt met de burgemeester

Algemeen

DELFT - Het belang van een goed en gezond ontbijt staat meer dan ooit op de agenda. Het kabinet overweegt zelfs om deze startmaaltijd op school aan te bieden. Van 3 tot en met 7 oktober schoven zo’n 200 burgemeesters in heel Nederland samen met bakkers en basisscholen uit hun lokale regio aan tafel. Ook burgemeester Marja van Bijsterveldt ontbeet samen met kinderen uit groep 7 van de Mauritsschool om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken.

Burgemeestersontbijt
De burgemeester van Delft schoof met de kinderen van de Mauritssschool aan tafel. Het was een leerzame en gezellige bijeenkomst, waarbij zij samen met de kinderen gepraat heeft over het belang van ontbijten. Ook mochten de kinderen vragen stellen aan de burgemeester. “Het ontbijt was heel gezellig en natuurlijk ook heel gezond”, aldus de burgemeester. “Een ontbijtje is cruciaal voor de start van een goede schooldag!”

Goed de dag beginnen
De kinderen van de Mauritsschool hebben ontbeten met een ontbijtpakket dat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen van bakker Ammerlaan. Verder konden burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee en fruit. Gezond én lekker.

Stichting Ambachtelijke Bakkerij organiseerde het Burgemeestersontbijt dit jaar in de eerste week van oktober. Alleen ambachtelijke bakkers konden deelnemen.