Wethouder Schrederhof toont zich van haar sportieve kant bij RC Delft
Wethouder Schrederhof toont zich van haar sportieve kant bij RC Delft

Nieuwe rugbyvelden RC Delft geopend

sport

DELFT - Wethouder Schrederhof heeft dinsdag de nieuwe rugbyvelden van Rugby Club Delft geopend. Dit deed zij in het bijzijn van de leden van RCD en andere sportclubs op Sportpark Biesland. De opening van de nieuwe velden op het sportpark was een vervolg op de eerder in 2022 in gebruik genomen korfbalvelden. 

Obbe Winkels, voorzitter van RC Delft heette de aanwezigen welkom. Na een korte toespraak van wethouder Karin Schrederhof en Leen van den Hooff, bestuurslid Stichting Sportpark Biesland, vond de openingshandeling plaats. De wethouder had de eer het hoofdveld officieel te openen door daar een “try” (het drukken van de bal achter de doellijn) te maken. Dit in het bijzijn van vele jeugdrugbyers die daarna begonnen aan hun training op het gezellig drukke Sportpark Biesland.

Basis op orde
In december 2019 heeft het college van B&W de Investeringsagenda Sportaccommodaties vastgesteld. Deze investeringsagenda maakt inzichtelijk wat nodig is om de Delftse sportinfrastructuur in de basis weer op orde te brengen. Hieruit bleek onder andere dat een tweede rugbyveld voor RC Delft nodig is voor de rugbysport in Delft. In 2020 is de gemeente in samenwerking met Stichting Sportpark Biesland gestart met de voorbereidingen.

Mooie samenwerking
Wethouder Schrederhof: “Gemeente Delft en Stichting Sportpark Biesland hebben samen gekeken naar de wensen van de sportclubs, de beschikbare ruimte op het sportpark en het beschikbare budget. Medio 2021 zijn concrete afspraken gemaakt over de inrichting. In april van dit jaar zijn de nieuwe korfbalvelden in gebruik genomen. Deze liggen deels op een andere plek, waardoor voldoende ruimte ontstond voor rugbyvelden. Hierna konden we starten met de aanleg van de rugbyvelden. Ik ben trots op het eindresultaat en wens de leden veel sportplezier!”