Foto: Koos Bommelé
Foto: Koos Bommelé

Schaatsen, skeeleren, wielrennen en droogtrainen onder één dak!

sport

DELFT -  ’Effe Lekker Schaatsen’, oftewel ELS, is een studenten schaatsvereniging als initiatief van Brechje Vermaat. De leden van deze vereniging, bijna 200, zijn allemaal actief in schaatsgerelateerde takken van sport. Met de slogan ‘de beste billen van Delft’ proberen zij mensen enthousiast te maken voor al deze vormen van sport.

Het niveau maakt bij ELS niet uit, de trainingen worden aangepast op jouw eigen niveau. Of je nu van schaatsen, wielrennen of skeeleren houdt, bij ELS kun je al deze vormen beoefenen! Ook is het mogelijk een droogtraining te volgen, waarin je techniek, kracht en andere schaatsspecifieke oefeningen doet onder begeleiding van een trainer. Ga mee wielrennen in de Belgische Ardennen, skeeleren in Nootdorp of schaatsen in de Uithof!

In de zomer trainen ze bij ELS voor de winter. De droogtraining gaat, in vergelijking met de rest van de trainingen, het hele jaar door. Het skeeleren en wielrennen vindt alleen plaats in de zomerperiode. In de winter is schaatsen de belangrijkste sport, naast de droogtrainingen en shorttrack. Je hebt bij het schaatsen de keuze uit de reguliere trainingen of de abonnementhouders trainingen. Als abonnementhouder kun je 4 dagen in de week komen schaatsen, anders maar 2 keer in de week. Het shorttracken wordt gegeven in Haarlem en is een apart onderdeel los van je abonnement.

Ben je nou een gezelligheidsmens? Dan ben je bij ELS ook aan het goede adres. Je hebt onder andere gezellige borrels, een kennismakingsweekend en een jaarlijkse buitenlandreis! Ook in de zomer zijn er diverse activiteiten, dus er is genoeg te doen! Voor meer informatie over het lid worden, activiteiten en trainingen kun je een kijkje nemen op de website van D.S.S.V. ELS: effelekkerschaatsen.com!