Blijf bewegen in de wintermaanden. (Foto: Tony Tangel)
Blijf bewegen in de wintermaanden. (Foto: Tony Tangel) Foto: Tony Tangel

Blijf bewegen in de wintermaanden

Algemeen

DELFT – Nu het weer kouder wordt gaan we weer naar binnen. Waar een wandeling of fietstochtje in de zomer bijna vanzelf gaat, is dat in de winter vaak anders, weten ze bij fysiotherapiepraktijk Fys’Optima Delft.

“En toch is het belangrijk om te blijven bewegen”, benadrukt Donna Koot van Fys’Optima Delft. “Dat is sowieso goed, maar zeker als je in de zomer bezig bent geweest en resultaten hebt behaald, loop je het gevaar al die verbeteringen in de winter te verliezen. Dus blijf jezelf trainen.”

SENSUS
Om u daarbij te helpen heeft Fys’Optima Delft verschillende beweegprogramma’s. Zo heeft de praktijk SENSUS ontwikkeld; een abonnement waarbij je, begeleid door een fysiotherapeut, kunt sporten. “Dat doen we in onze eigen oefenruimte op de locatie in de Van Beresteynstraat (Vermeertoren). “SENSUS is niet alleen bedoeld voor onze eigen patiënten, maar voor iedereen. We starten met een kennismakingsgesprek waarin we de doelen kunnen stellen. Van daaruit stellen we dan een trainingsprogramma op. Iedere dag is er ook een ‘dagmenu’ in de zaal, zodat je naast je eigen programma ook kunt kiezen voor het dagprogramma. En natuurlijk staan we altijd klaar voor vragen of hulp.”

Ouder Fit
Dan is er Ouder Fit. een beweegprogramma voor ouderen, gericht op behoud van zelfstandigheid en het verlagen van valrisico. Want met de toename van je leeftijd neemt de kwaliteit van de spieren af. Maar hoewel ouder worden een onomkeerbaar proces is, is je conditie dat niet. Door je spieren te blijven gebruiken en zoveel mogelijk fit te blijven kun je het vallen zelf, maar ook de gevolgen daarvan helpen voorkomen. Het is dus van belang om je spieren te blijven trainen en om zo zoveel mogelijk zelfstandig te blijven.

Fys’OptiMama
Voor aanstaande of jonge moeders heeft Fys’Optima Delft de cursus Fys’OptiMama. Een eigentijdse, actieve cursus die er op gericht zijn je spieren te verstevigen, je uithoudingsvermogen te vergroten en oefeningen gerelateerd aan je zwangerschap, zoals: bekkenbodem-, ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

Mindfulness
Over stress gesproken: wie daar last van heeft kan ook bij Fys’Optima terecht voor bijvoorbeeld mindfulnesstraining. Denk aan klachten als hyperventilatie, hoofdpijn of slaapproblemen, bij een (dreigende) burn-out, angst of depressie, of bij functionele problemen, zoals rug- en nekklachten. Bij Fys’Optima wordt gewerkt met de adem- en ontspanningstherapie-methode van Dixhoorn.

Het gaat bij Fys’Optima om jou: “Bij de intake kijken we echt naar jouw behoeften: wat kun je aan? Ervaar je klachten? Wat heb je nodig qua begeleiding? Meer weten of een afspraak maken voor een proefles? Kijk dan op www.fysoptimadelft.nl. Hier vindt je informatie over al onze diensten. Bellen (vrijblijvend) kan ook  op tel. 015-2565900.