Foto: Koos Bommelé
Foto: Koos Bommelé Foto: KOOS BOMMELE

Door de lens van Koos: Van Marken Dag 2022

DELFT - In het verleden werd de geboortedag van Jacques van Marken groots gevierd als de Gemeenschapsdag. Nu noemen we dit de Van Marken Dag: een feestelijke dag met en door vrijwilligers, met maatschappelijke en culturele organisaties, met bewoners en bedrijven uit het Agnetapark en voor iedereen die geïnteresseerd is in Delft en haar geschiedenis. Deze tweede editie werd afgelopen zondag 28 augustus georganiseerd. Het was een gezellige en feestelijke dag met muziek, voordrachten, rondleidingen, activiteiten en een tentoonstelling. 

De twee gerestaureerde panelen van het Paviljoen van Delftsche Nijverheid waren tijdens de Van Marken Dag voor het eerst te zien voor het publiek. Het betreft in art nouveau beschilderde panelen die de basis vormden van een reclamepaviljoen uit 1900 van Jacques van Marken, de oprichter van o.a. de Nederlandse Olie Fabriek en de Nederlandsche Gist & Spiritus Fabriek.

Muziek
Bezoekers van de Van Marken Dag konden meedoen met de quiz over het leven en werk van Van Marken, of duiken in de historie met de verhalenvertellers van Delft Vertelt.
Muzikale optredens waren er van de Koninklijke Harmoniekapel Delft, de Koorschool Delft en de Delftse Troubadours. De Delftse band Fleetwood Maniacs sloot de dag feestelijk af.

Organisaties
Verschillende organisaties waren aanwezig met demonstraties en informatie, zoals DSM, Isofa, Inloophuis Debora, Misset wijnen, Radius, de Hortus Botanicus, Rietveld Theater en Dansschool Wesseling.

Fotograaf Koos Bommelé was erbij! Zijn foto's vind je terug op www.delftopzondag.nl

Zie ook de website www.museumvanmarken.nl.