Feest Hippolytuskapel

DELFT - Het is vijftig jaar geleden dat de Hippolytuskapel aan de Oude Delft 118 weer in gebruik werd genomen als ‘katholieke kerk aan de weg’. Dit wordt zondag 4 september gevierd in aanwezigheid van bisschop mgr. Van den Hende. De Eucharistieviering begint om 11.00 uur en daarna is het feest in het Meisjeshuis naast de kerk. Iedereen is welkom. Volgende week meer over de historie van de kapel.

Feestelijke opening Taalenthuis

DEN HOORN - Tijdens de week van Lezen en Schrijven van 8 tot en met 14 september is er landelijk extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland. 

De Bibliotheek de Plataan zet zich daar het hele jaar voor in en opent daarom een Taalenthuis. Het Taalenthuis is er voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar die taal moeilijk vinden. Samen met een TaalentMaatje en tijdens activiteiten in de bibliotheek gaan de kinderen aan de slag met taal. 

Feestje
Heeft jouw kind zin in een feestje? Kom dan naar de opening. Alle kinderen uit groep 4 t/m 8 zijn welkom. Natuurlijk mogen ouders, broers, zussen en andere geïnteresseerden mee komen. Er zijn altijd hapjes en drankjes.

Opening
De opening is op dinsdag 6 september in Den Hoorn. Ze hebben daarvoor Thijs Goverde uitgenodigd. Van 15.30 uur tot 17.00 uur geeft deze kinderboekenschrijver en cabaretier een theatervoorstelling voor alle aanwezigen. Toegang is gratis.

Hulp
Ken jij kinderen tussen de 8 en 12 jaar die taal moeilijk vinden? De Bibliotheek de Plataan wil hen graag helpen.

Meer informatie over het Taalenthuis vind je op: www.debibliotheekdeplataan.nl/taalenthuis

Aanmelden als TaalentMaatje kan ook via de website.