Straattaal

Ook Straattaal is weer terug van vakantie. Wij zoeken uitgeruste mensen uit Delft en omstreken, die met buren uit de straat hun verhaal willen vertellen voor deze rubriek. Gegadigden kunnen zich melden via: rianne@delftopzondag.nl of 06-40287100.

Viering internationale dag van de ouderen in Midden-Delfland

MIDDEN-DELFLAND - Op 1 oktober is de internationale 'Dag van de ouderen'. Ook in Midden-Delfland besteden ze rond deze datum graag wat extra aandacht aan de senioren. 

Dit jaar wordt de Dag van de ouderen gevierd op vrijdag 30 september. De ouderenbonden PCOB en KBO en Stichting Welzijn Midden-Delfland hebben een uitnodigend programma opgesteld in alle drie de dorpen van Midden-Delfland.

Maasland op 30 september
In Maasland bent u van harte welkom in Singelhof, Hofsingel 18 te Maasland. U kunt binnen lopen vanaf 10.00 uur. Henk Griffioen zal tijdens deze dag in Maasland een audiovisuele presentatie verzorgen over de hoogtepunten van acht van zijn prachtige reizen. U wordt voorzien van heerlijke hapjes en drankjes en er wordt bovendien door Puur en (H)eerlijk een verassende lunch verzorgd. De dag wordt afgesloten rond 15.00 uur. Om het geheel financieel voor elkaar te krijgen vragen ze aan alle bezoekers een bijdrage van 5 euro. In Maasland moet u zich aanmelden, dat kan tot maandag 26 september bij het kantoor van SWMD in Singelhof (010-5918052) of via Heleen den Hond, Hofsingel 136 (06-54251111).

Schipluiden op 30 september
In Schipluiden wordt deze dag gevierd in de zaal aan Windrecht 10A. Om 9.30 uur gaan de deuren open, om 10.00 uur starten ze met het programma. Daarna wordt u, onder het genot van een hapje en een drankje, vermaakt met een muzikaal programma van de Meezingkaravaan. De muzikanten en dirigent spelen Nederlandstalige liedjes en u wordt uitgenodigd om lekker mee te zingen! Rond het middaguur krijgt u een lekkere lunch aangeboden. Daarna zal er nog een kort middagprogramma volgen. Rond 14.00 uur wordt de dag gezamenlijk afgesloten. U hoeft zich in Schipluiden niet aan te melden. Ze vragen hier een vrijwillige financiële bijdrage aan de bezoekers van deze dag.

Den Hoorn op 30 september
Alle senioren van Den Hoorn zijn op 30 september welkom in de kantine van voetbalvereniging SV Den Hoorn aan de Zuidhoornseweg 4. U kunt hier binnenlopen vanaf 9.30 uur, het programma zal starten om 10.00 uur. In Den Hoorn zult u onder andere vermaakt worden door Jos Thomasse, met zijn programma ‘Kaaskoppen en Boerenjongens'. Ook wordt u verwend met een heerlijke broodmaaltijd en diverse versnaperingen. Aanmelden is in Den Hoorn niet nodig. Ze vragen een vrijwillige financiële bijdrage aan de bezoekers van deze dag.