Bezoek RADIUS
Bezoek RADIUS Foto:

Tentoonstelling van kunstenaar Vibeke Mascini bij RADIUS

Tot en met 11 september is het werk van schrijver en beeldend kunstenaar Vibeke Mascini te zien in de bijzondere ondergrondse tentoonstellingsruimte van RADIUS.

SOLO TENTOONSTELLING: DE WERELD IS EEN WERKWOORD 
Vibeke Mascini vestigt in haar tentoonstelling DE WERELD IS EEN WERKWOORD de aandacht op energie. De mens vraagt een heleboel energie van de aarde om onze consumptie behoeftes te kunnen bevredigen. Zeker nu spanningen tussen Europese landen en Rusland zorgen voor nog meer problematiek rondom onze brandstofvoorziening, is dit thema extra urgent.
Centraal in de tentoonstelling DE WERELD IS EEN WERKWOORD staan enerzijds innovatieve oplossingen om energie op te wekken en anderzijds suggesties om onze energie slurpende gewoontes te veranderen. Zo presenteert Mascini een ware gletsjerbatterij met elektriciteit verkregen uit smeltend gletsjerwater en bewerkte tweedehands T-Shirts waarvan de labels zijn voorzien van ‘micro-essays' over het begrip neutrale energie. Ervaar het bijzondere perspectief van Vibeke Mascini op energie en bezoek RADIUS nog voor 11 september.
Meer weten over de tentoonstellingen? Op www.radius-cca.org is meer informatie te vinden!