LETS in de zomer

Vervoer op maat, een plafond laten witten, hulp bij je computer? Als lid van LETS Delft e.o. kun je gebruik maken van het aanbod van anderen. Daar komen in principe geen euro’s aan te pas. Er wordt betaald met ‘eentjes’, de betaaleenheid van LETS. Die kun je op allerlei manieren verdienen met jouw eigen aanbod en talenten: jam maken of vruchtensappen, helpen bij het opruimen van iemands huis. De tuin opknappen. Of je biedt overtollige spulletjes aan op de groepsmail. Interesse? Kom dan naar een maandelijkse bijeenkomst. In het Oostland is er weer een op zondag 7 augustus van 14.00 uur -16.00 uur. Bel voor het juiste adres of voor meer inlichtingen naar Jean Huizing 06-44378320.

Expositie 'Alle vogels vliegen' in de Bibliotheek de Plataan Den Hoorn

DEN HOORN - Nu te zien in de Bibliotheek de Plataan Den Hoorn: prachtige schilderijen van Anja Eijgenraam. Anja schildert en tekent al vanaf haar vroegste jeugd. Ze volgde haar opleiding aan de Rotterdamse Kunstacademie begin jaren 80. Met haar bedrijf “MuurNatuur” maakt ze muurschilderingen maar het liefst zit ze achter haar schildersezel met acrylverf op canvas te werken. De natuur is haar inspiratiebron en haar meest recente werk betreft vogels. Ze vertelt haar eigen verhaal in verf. Ongevraagd verschijnen er kieviten, een kerkuil, merel, steenloper of kraai op haar doeken in een aparte sfeer. Dat kan van alles oproepen bij de kijker. Zo zit er een winterkoning tussen de boerenkool waarbij je zijn prachtige welluidende lied niet hoort maar vertaald ziet in verf.

"Alle vogels vliegen” is te zien tot medio september 2022 in de Bibliotheek de Plataan Den Hoorn, Fluitekruid 62.

Kinderspullen
kringloop

DEN HOORN - De Kinderspullenkringloop Het kleine P-rijsje, Woudseweg 26 in Den Hoorn is elke éérste vrijdag/zaterdag van de maand open, nu weer op vrijdag 5 augustus van 14.30 uur – 17.30 uur en zaterdag 6 augustus van 09.00 uur – 12.00 uur.

De aangeboden spullen zoals speelgoed, zomerkleding, schoenen, laarzen, boekjes, spellen, puzzels, boxen, ledikantjes, fietsjes, etc. zijn nog van goede kwaliteit, en alléén voor kinderen tot een leeftijd van 10 jaar. Ook is het fijn als u nette kinderkleding of spullen wilt doneren. Tijdens de openingstijden kunnen die worden gebracht.

Van de opbrengst gaat 50% naar drie goede doelen voor kinderen: de Stichting kinderen van de Voedselbank, de Rudolphstichting, en de Stichting Je mag er zijn 't Westland. De andere 50% is voor de kerk, ook bestemd voor kinderen.

Zie voor verdere informatie: www.woudtsekerk.nl.