Natuurspeurtochten leren maken

DELFT - Op 30 juli organiseert Natuurlijk Delfland van 14.30 uur tot circa 16.00 uur een cursus Leer natuurspeurtochten maken. Deze zal in Delft plaatsvinden. 

De kosten zijn 25 euro. Leden die al actief zijn in de werkgroep Educatie en team Educatie Tanthof gratis.
Opgeven is verplicht via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com. Na opgeven wordt een bevestiging gestuurd met de nodige details. Er worden maximaal 10 deelnemers tot de cursus toegelaten.

Met deze cursus leer je het volgende: - Wat is een speurtocht? - Welke zintuigen heeft een mens? Vijf of zijn er meer? Hoe leren mensen? Welke typen speurtochten zijn er? - Wat is een goede opdracht of vraag in een speurtocht? In volgende bijeenkomsten worden activiteiten georganiseerd (de data worden nader afgesproken): Speurtocht samenstellen. Concept bespreken. Presentatie definitieve speurtocht presenteren. Speurtocht uitzetten op de kinderboerderij. Opening van de speurtocht. 

Na deze cursus heb je ervaring om een goede speurtocht samen te stellen.

Een leven lang
wind door je haar

DELFT - In 2014 woont Boi Huisman in Kopenhagen en meldt zich daar aan als vrijwilliger bij een bijzonder fiets-initiatief: Cykling Uden Alder. Hij neemt ouderen als passagier mee op een riksja (elektrisch ondersteund), zodat zij meer van hun omgeving zien en de wind door hun haren voelen.

De blijdschap en dankbaarheid van zijn passagiers zijn groot en raken hem. Bij terugkomst in Nederland besluit hij dit initiatief ook op te zetten in zijn eigen stad: Nijmegen. Daarmee is Nijmegen de eerste plaats in Nederland waar Fietsen Alle Jaren vorm krijgt. Daarna volgen vele andere steden en in 2018 ook wij in Delft. Inmiddels hebben we al twee riksja’s om onze ritjes aan te kunnen bieden, voor zowel onze vaste klanten als mensen die gewoon af en toe eens mee gaan. Met onze vaste klanten rijden we wekelijks vijf keer vanuit ontmoetingscentra van Pieter van Foreest en twee keer vanuit de GGZ. Maar ook voor losse ritten zijn onze riksja’s beschikbaar. Wil je ook een keer mee? Of ken je iemand die dat wel zou willen? Neem dan per mail contact op via delfland@fietsenallejaren.nl.

Voor Fietsen Alle Jaren in Delft zijn nog enkele vrijwilligers nodig die regelmatig een uurtje beschikbaar hebben en het leuk vinden er op deze manier op uit te trekken. Ter geruststelling: de riksja is uitgerust met een elektrische trapondersteuning! Alle vrijwilligers krijgen vooraf een training in het gebruik van de fiets en ook in het begeleiden van de passagiers.

Wil je je aanmelden als vrijwillig riksja-piloot? Stuur dan een mailtje naar
delfland@fietsenallejaren.nl.