Poldertocht met polsstok

DEN HOORN - CultuurStek Den Hoorn organiseert op zaterdag 16 juli van 13.00 uur tot 16.30 uur een Poldertocht met Polsstok, speciaal voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Een echt vrolijke en zomerse activiteit!

Kinderen kunnen kennismaken met (polsstok) slootjespringen in de polder. Start- en eindpunt bij de Bolle Kickert, dat is de brug over de Hoornse vaart ter hoogte van de kerk. "Van daaruit vertrekken we met de trekschuit naar Schipluiden en terug springen we met een polsstok over de slootjes, dwars door de polder. Natuurlijk onder professionele en enthousiaste begeleiding van twee kenners uit dit poldergebied, John Kleyweg en Lizette Doomernik." Er zijn geen kosten aan verbonden, maar men moet zich wel aanmelden in verband met de bootcapaciteit.

Meer informatie op www.cultuurstek.nl. Daar kan men zich ook opgeven! Pak deze kans en doe mee!

Monumentale Schuilkerk opent deuren voor zomerbezoek

DELFT - ‘Wat een schoonheid! Al woon ik lang in Delft, dit pareltje ontdek ik nu pas.’ En: ‘Is de kerk ook open voor vieringen en concerten?’ Zomaar wat reacties van stadsbewoners en toeristen die de Schuilkerk aan het Bagijnhof met een grote glimlach weer uitliepen. 

Deze zomer is de kerk op zaterdagmiddag weer open. Kom eens buurten, brand een kaarsje, pak de stilte, tuur maar rond. Of laat je gidsen. Elke zaterdag van 2 juli tot en met 3 september tussen 13.00 uur en 16.00 uur. Open Monumentendagen: zaterdag 10 september, van 10.00 uur tot 17.00 uur en zondag 11 september, 13.00 uur tot 17.00 uur. Bagijnhof 21. Toegang vrij; bijdrage voor het restauratiefonds zeer welkom. Meer info: www.schuilkerkbagijnhof.nl

Parkcleanup op 17 juli

DELFT - Op zondag 17 juli van 8.00 uur tot 10.00 uur ondersteunt Cleanup All de mensen van Werkse! tijdens een Parkcleanup in de Delftse Hout. 

Na een zonnige zaterdagavond is het zondagochtend één grote ontploffing van afval, lege blikjes en kapot glas. Normaal gesproken ruimen de mensen van Werkse! dit altijd op. Om dit onder de aandacht te brengen en mensen bewust te laten worden van al het welvaartsafval wil de stichting Cleanup All het verschil weer gaan maken. Mensen die willen helpen zijn meer dan welkom. Doe jij mee met de Parkcleanup? De start is bij 'Windsurfing & Sup Delft Plane'. Het eindpunt is op de strandstrook in de Delftse Hout. Het Rieten Dak biedt de vrijwilligers een drankje aan en de Schaapskooi verloot een bierpakket van De Koperen Kat onder de deelnemers. Aanmelden en meer informatie via www.cleanupall.nl.